Det drar i självhushållarnerven!

Är nog bara att inse och erkänna att jag känner mig lite låg just nu. Som alltid denna tid på året. Trots att vi befinner oss på soliga (idag ösregnar det dock...) Teneriffa.
Nä men jag vet inte, det kanske inte är vårdepression? Det kan ju vara att jag sitter ensam i lägenheten dag ut och dag in som gör mig deppig. Ja visst,Smilla är här, men hon räknas inte på det sättet.
Eller så är det för att jag är så j***a uttråkad som gör att jag blir deppig. Eller uttråkad, jag känner mig menlös. Eller både och. Man gör det efter ett tag när man bara går hemma, det vet dom flesta som varit arbetslösa.
Jag menar visst kan jag vara duktig och tvätta, diska, städa, laga mat, rensa kattlådan, ta hand om Smilla och så vidare, och det gör jag också när jag orkar och även så mycket jag kan tvinga mig till de dagar när jag inte orkar. Men jag vill göra mer! 
När alla hushållssysslor är gjorda, då vill jag ha något meningsfullt att göra!

Min dröm om självhushållning finns fortfarande kvar, och det är så förbaskat jobbigt att bara sitta här och inte kunna göra något, särskilt denna tiden på året då mina trädgårdsgrupper på FB svämmar över av bilder och trådar på folks fröinköp och försådda grönsaker. Jag vill också!
Jag vill, jag vill, jag vill! Vill odla, odla, odla!
Vi bor i det perfekta klimatet, och så har jag ingen möjlighet att odla våra egna grönsaker! Gah! Blir tokig!
Och nä, odling i kruka eller hink på terrassen är inte ett alternativ för mig.
Och så är det det här med kött. Det finns ju typ inget bra kött här nere!? Dom blandar i skit i ALLT! Och ekologiskt eller gräsbetat finns knappt. 
Och det kött vi hittat som faktiskt verkar bra (om man nu kan lita på det) kostar skjortan.
Skulle så gärna mycket hellre föda upp mina egna djur där jag garanterat vet vad dom fått att äta och att dom haft det bra. Känns ännu mer meningsfullt här än vad det gjorde i Sverige.
Skulle helt enkelt vilja göra allt själv, och bättre! ;)

Jaja, jag veeeet. Jag bor här nere i paradiset och så har jag mage att sitta och gnälla.
Det gör jag inte. Jag vill bara så mycket, och längta, drömma och tycka får man väl?

Vi har haft lite dåligt väder nu i ett par veckor och det har faktiskt regnat en hel del, så det har blivit att vi suttit inne lite mer. Plus att jag varit lite trött och låg... Möblerade om lite med köksbordet och ställde det vid glasdörrarna i vardagsrummet eftersom där är ljusare än inne i rummet där bordet brukar stå. Hatar att sitta i mörker! Nu känns det mycket bättre och vi har suttit och ritat en del där, jag, Nikki och Smilla :)

Detta är "Hemliga trädgården" av Johanna Basford. Det är så skönt att bara fylla i och slippa sitta och fundera på vad man ska rita, och medföljande prestationsångest på det (Åtminstone tills jag började googla och såg hur andras teckningar ser ut, efter det kändes det inte lika kul längre, haha ;). 

Inte riktigt färdig med ugglan än, får se när det blir. Tröttnar ofta och börjar på en annan istället ;)
Tar ju så sjukt lång tid att färdigställa en bild!  

Okej, jag glömde visst den här. Tar den sig så är vi avokadoodlare. Håll tummarna! Denna kärnan tog vi från en bautastor avokado, som dessutom var gudomligt god! På riktigt alltså, den smakade typ smörig frukt! Ja, eller nåt åt det hållet i alla fall;)

Ah, hittade bilden på när Lasse håller i den stora avokadon! Eller ja, det var ju flera stycken, det var nog inte just den här vi tog kärnan ifrån, men den var lika stor! Dom var galet stora allihopa! Avokadon bredvid är i storlek som dom man brukar köpa i nät i Sverige på typ Willys :)


Kommentarer

Populära inlägg