Heldagsutflykt :)

Idag är jag jättetrött på grund av att jag knappt sov något inatt. Haha, jag vet att det är komiskt med tanke på vad jag skrev igår, men det är så det är med min sömn. Två steg fram och ett steg bak, och ibland tvärtom ;) 
Vet inte varför jag inte kunde sova, kanske jag sov för mycket igår natt? Ja ja, what ever, nu är det i alla fall dag och inatt sover jag förhoppningsvis bättre igen!
Tänkte att såna här tråkdagar när Lasse jobbar och jag bara går hemma så kunde jag ju kanske passa på att göra lite inlägg från sånt som jag inte hunnit eller kunnat blogga om tidigare på grund av att inte bilderna varit inlagda och så vidare.
Det händer ju liksom inte sådär jättemycket annars om dagarna, så det är svårt ibland att komma på saker att skriva om. 
Men en grej har jag i alla fall gjort idag och det är en förhöjning av burkanten in till marsvinen så att dom inte ska kunna rymma mer. Ja det är taskigt, jag veeeet, men dom grisar ner nåt fruktansvärt under möblerna, urk! Efter att ha legat på knä och skurat golvet under soffan så kände jag att det fick vara nog! Som kompensation fick dom i alla fall ett nytt stort hus gjort av gamla familjepizzakartonger, haha ;D
Det är inte fint, men det är stort och stabilt, och där är plats för hela familjen marsvin ;) Dom blev faktiskt jätteglada för det och det är ju huvudsaken. Paketet med djursakerna verkar dröja, så då fick det bli detta tills vidare. Men idag blir det inga bilder från det, utan jag tänkte visa bilder från en dag när vi var ute och körde istället. Det var den första januari om jag inte är helt fel ute, och vi körde upp till Teide via Vilaflor, sen fortsatte vi ner till La Laguna och vidare mot Anagabergen. Vi hade planerat att köra en runda runt där också, men vi fick planera om då barnen var trötta, så vi vände och körde hem istället. Det får bli en annan gång helt enkelt, och jag ser fram emot det jättemycket! Där är så fint borta! 

Här är första stoppet på väg upp mot Teide (som är Spaniens högsta berg och tredje största vulkanen på jorden för den som inte vet). Långt där ute till vänster i horisonten ser man El Hierro, rakt fram ligger La Gomera, och till höger La Palma. Häftigt att se alla tre :)


När man ber Lasse ta några bra bilder på en... ;) Bakgrunden är fin i alla fall!

Japp..... ;)

Längst bort toppen på Teide, och närmare till vänster ser man ett gammalt utbrott och hur lavan runnit ner för berget och ända fram till där vegetationen börjar. Senaste utbrottet var 1909, men är osäker på om det var detta. Kommer ju inte ihåg allt jag läser...

Här ser man kanske bättre hur lavan runnit för att sen plötsligt stanna.

Smilla kollar på utsikten :) Längst där nere går vägen, fast det syns knappt.

Väldigt skiftande utseende här uppe! 

Teide längst bort :)

Nu är vi så sakta på väg ner från Teide, men fortfarande ovan molnen :)

Än så länge på gott humör, sötisarna ;)


Här har vi kört nästan hela vägen ner från Teide och närmar oss La Laguna, men innan dess är det dags för lunch! 


Det var faktiskt riktigt mysigt här, och eftersom vädret var kanonfint så valde vi att sätta oss bak i deras trädgård :) Ena delen var avstängd, och där inne fanns det, förutom apelsinträd och en massa citronträd också två hundar som kom och hälsade på oss :) Tror det var kanariehundar, eller Dogo canario som rasen heter.

Vi åt grillad kyckling med sallad, kanarisk potatis och goda såser, så jäkla gott! Den godaste grillade kycklingen jag ätit!

Så, nu har vi korsat La Laguna och är på väg mot Anagabergen :) Utsikt över La Laguna.

Precis nedanför där vi stod och fotade fanns en hage där det gick kossor i :) Åhh vad jag har saknat lantlivet med alla djur, skulle kunna stå kvar där lääänge och lyssna på deras klockor som pinglade så fint när dom gick och betade 

Fortfarande på samma ställe som de två föregående bilderna men fotat åt ett annat håll. Långt där ute i havet ligger Gran Canaria :)

Fina familjen ♥


Då var vi vidare igen. Här var vi på väg mot en utsiktsplats för att fota, men det var längre än vad vi trodde så vi vände och gick tillbaks igen ;) Häftig skog i alla fall, även om den inte syns så bra på fotot här.

Sista anhalten innan vi vände tillbaks igen. Helt plötsligt började det välla in moln så jag fick skynda mig att fota!


En båt långt där nere som lämnat Teneriffa :)

:) 

Nä det blev ingen bra bild, men dom får vara med ändå eftersom dom är så söta :)


Lite skillnad mot det torra karga på vår sida av ön ;)

Kommentarer

Populära inlägg