Vi lever...

...och mår bra ;)
Jag blev bara så less på bloggandet i och med att det krånglar med överföringen av bilder från mobil till dator, så jag bestämde mig för att ta en paus. Har ingen energi över till att irritera mig på så onödiga saker som en blogg, då får det hellre va.
Fast visst har jag saknat att blogga, och nu kunde jag inte hålla mig :)
Bara kände att jag ville skriva nåt.

Här rullar allt på, och den berömda vardagen har börjat infinna sig.
Vädret är svalare nu än när vi flyttade hit, och det är oftare moln på himlen, och det blåser mer här ute hos oss. Men så är det ju också december ;)

Nikki har börjat skolan. Vi var först och besökte Svenska skolan och Martin Luther King skolan som är väldigt populär här, men båda var fulla detta läsåret så det fick bli en spansk skola i grannbyn. Nikki tyckte det var superkul först, men nu börjar hon tröttna lite på grund av att hon inte kan språket.
Men det är inget att göra mer än att kämpa på, vi har appar hon tränar med och hon får hjälp att lära sig i skolan också. Det lossnar nog snart :)
Hon har börjat umgås lite med grannflickan här hemma, som är i ungefär samma ålder, och kanske det också kan motivera henne att lära sig språket.

Sen har vi haft besök av min syster Emma, vilket var jättekul! Vår första besökare här :) Som tur var så blåste det knappt alls den veckan, så det blev mycket bad i havet. Härligt! Vi hann också med lite annat, bland annat ett besök i Masca. Där är så häftig natur!

Och så har vi fått ner vår fina katt Vilma, äntligen! Hon åkte hit med Emma och det gick jättebra! Världens coolaste katt 
Det känns verkligen skönt att ha fått ner henne, lite som att familjen är samlad, och hon verkar hur nöjd som helst! Jag som oroade mig för att hon skulle tycka det var jobbigt med värmen, det hade jag inte alls behövt göra. Hon ligger innanför våra glasdörrar i gassande sol och sover...

Tja, sen råkade det visst bli så att det flyttade in två marsvin här också.... *vissel* ;)
Två supersöta honor som vi döpt till Stina och Snuffy. Dom var så rädda från början, men nu börjar dom bli hyfsat tama :) Tyvärr upptäckte vi ganska omgående att Snuffy inte alls var en hona, utan en hane, och att Stina började bli rund om magen...
Ja, man tro att jag gjorde det med vilje, men nepp, inte den här gången, haha ;) Jag hade verkligen bara tänkt att vi skulle ha två honor, i alla fall till att börja med... ;)
Men nu är det som det är, och Nikki blev ju såklart jätteledsen när vi sa att vi kanske borde lämna tillbaks Snuffy till affären och ta en ny hona, så då återstår ju bara kastrering. Eller så får han bo ensam i egen bur, men det vill jag ju verkligen undvika, tycker så synd om dom att sitta ensamma då dom är flockdjur.
Så nu håller vi på och kollar priser hos olika kliniker, suck. Verkar bli en dyr historia...
Och så håller vi tummarna att Stinas ungar sen bara blir honor...!

Svinen, Snuffy till vänster och Stina till höger 

På restaurang med Emma :)


I Masca med Emma :)

Sååå skönt med barnvakt! Kom hit igen Emma!! ;D

När Lasse jobbar får vi gå och hämta Nikki, blir en bra promenad på ca 7km fram och tillbaks. Tanken är att Smilla ska sova under tiden, men det tycker inte Smilla ;)

Slut på skoldagen! Här är inhägnat runt hela skolan, på bilden ser man en del av muren, och barnen släpps inte ut fören dom ser att föräldrarna kommit. Jättebra tycker jag, även om det ser lite ut som en anstalt. Ringsignalen däremot är hemsk, den låter som ett typ bombflygsalarm från andra världskriget eller nåt, huh! *ryser*

På väg hem :) Los Abrigos i bakgrunden.

En bit kvar att gå. Man kan välja att antingen gå längs med vägen, vilket gå snabbare, eller så går man längs havet som här, vilket tar lite längre tid, men det bästa alternativet tycker jag när Smilla vill gå själv.  Dessutom mycket finare och trevligare! :)

Kommentarer

  1. Så härligt att både se och höra vad som händer med ert nya liv. Hälsa alla Faster Lone

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg