Hjärntrött

Jaha, då var Lasses arbetsvecka igång igen och jag är hemma med Smilla.
Och nä, att vara mamma"ledig" har aldrig varit min melodi om jag säger så. Jag försöker så gott jag kan, och jag älskar mina barn över allt annat, men det gör mig tokig att gå hemma och ta hand om ett barn hela dagarna, så är det bara. Den hemska sanningen.
Så därför blir det inte något kul inlägg nu. Det finns liksom inget att skriva om.
Jo, jag och Smilla har myst i soffan och kollat på tv, vi har matat marsvinen och lekt med hennes docka Alice. Och nu leker hon själv uppe i rummet. Nu är det bara resten av dagen kvar... yeay...suck.

Måste orka laga lunch, måste orka ha tålamod när hon ska somna efter lunchen (som hon förmodligen inte ville äta), måste orka diska, måste orka ha tålamod med Smilla när hon vaknar och är på svindåligt humör, måste orka gå med skoskav och Smilla i bärsele på ryggen och i halv storm hela vägen till Nikkis skola och tillbaka, måste orka prata med Nikki, måste orka att styra upp när dom bråkar, måste försöka orka att vara glad, måste orka att vara en bra mamma, måste orka att vara en snäll och glad sambo, måste, måste, måste...när jag egentligen inte orkar någonting.
Och när jag inte orkar blir jag en häxa. Och så hatar jag mig själv för det.
Och nu hatar jag mig själv för att jag är så jävla ynklig. Borde inte jag vara glad och tacksam för allt jag har i mitt liv? Borde inte jag tycka att det är extra kul att ta hand om mina barn efter att ha förlorat ett? Tänk om dom dör imorgon, då kommer jag ju ångra mig att jag skrev detta!

Fan vad trött jag blir! Trött på mig själv och trött på alla måsten.
Det enda jag vill är att vila. Vila från ansvar. Vila från skrik, gråt, bråk och tjat. Vila från alla måsten. Vila från tråkigheter. Vila från beslutstagande. Vila från samhällets alla krav. Vila från tänkande. Vila från allt. Jag vill bara vila. Ensam och i lugn och ro. Inga andra människor.
Bara jag.
Ensam.
Vila.Kommentarer

Populära inlägg