Hemmafru ;)

Lasse har börjat jobba så jag och barnen är själv hemma nu om dagarna. Planen var ju inte att han skulle börja jobba riktigt så snart efter att vi kom ner, men nu fick han ett erbjudande, och efter lite funderande kom vi gemensamt överens om att han skulle tacka ja.
Han har fått jobb som säljare, och det är korta arbetsdagar och ett lugnt jobb och trevliga arbetskamrater, så det kändes ändå okej för honom. Och för mig.
Jag har ju inte orkat ta hand om barnen själv innan på grund av att jag mått dåligt (depressioner och utmattningssyndrom), så det var ju inte enbart med glädje som jag såg fram emot att han skulle börja jobba nu (ja inte glädje för att slippa ha Lasse hemma utan för att han hittat ett bra jobb då ;) ).
Men vi testar igen, förutsättningarna är ju i alla fall väldigt mycket bättre här än vad dom var i Sverige. Bara det att slippa ta på en massa kläder på sig själv och Smilla varje gång man ska gå ut, och att slippa det j***a regnandet och leran! Och för att inte tala om när sen allting förvandlas till is istället, nä fy farao!

Minns en dag i vintras när jag gick ut på morgonen för att fodra hästarna, och så kunde dom inte komma upp till höet i lösdriften på grund av att det var så isigt! Dom stod en bit ner i hagen och gnäggade hjälplöst, så jag och Lasse fick gå före och grusa en stig till dom så att de kunde komma upp och äta och dricka...

Ja nu vill jag absolut inte ropa hej än, för det är inte så att jag har blivit en ny människa bara för att vi flyttat ner hit till Teneriffa, men jag hoppas i alla fall att det kommer funka bättre nu så Lasse inte behöver gå hemma och hjälpa mig, vilket får mig att känna mig som världens sämsta mamma och person.
Dessa dagarna som varit nu har vi fördrivit med lite strandhäng, mycket poolhäng, skolarbete för Nikki, promenader och lek och spel hemma. Det går inte bra hela tiden, dom bråkar och surar ju lika mycket här som när vi bodde i Sverige, men överlag har det ändå funkat bra.
Jag känner mig mycket mer avslappnad här och det gör såklart mycket på sig.
Sen får vi se hur det går när vi tröttnat på poolen och stranden ;) Vi får kanske skaffa ett busskort eller nåt så vi kan ta oss iväg..

Skolarbete :) Vi håller på att undersöka lite skolor nu så hon kan börja inom snar framtid. Hon behöver komma iväg och träffa jämnåriga och lära sig språket! 

Ibland kan fröken Smilla också sitta ner och leka själv en stund... ;)
Kommentarer

Populära inlägg