Bondens marknad

Känner att jag ligger efter lite med bloggandet för tillfället, vilket irriterar mig lite. Hade liksom bestämt för mig själv att jag skulle göra åtminstone ett inlägg varje dag, eller jag satte i alla fall det som riktmärke, och nu börjar det bli lite väl sporadiskt känner jag. Blir irriterad på mig själv, samtidigt som jag försöker vara snäll mot själv och "okeja" det, därför att jag varit lite förkyld och haft ont i bihålorna och varit trött i samband med det.
Men allra största anledningen till att det blivit lite dåligt med inlägg är nog egentligen att det är så omständigt att föra över bilder från mobilerna till datorn så jag måste be Lasse om hjälp varje gång, vilket gör att jag skjuter på bloggandet. Från kameran funkar det ok, men den orkar man ju inte släpa med sig överallt...
Gnäll, gnäll ;)

Tänkte berätta lite om dom trevliga matmarknaderna dom har här nere om helgerna. Lördagar och söndagar så kan man åka på "Bondens Marknad", som finns på några olika ställen här, och handla lokalproducerade och nyskördade grönsaker, frukter, kryddörter, blommor, nötter, bönor med mera, samt kött, hembakat, viner och lite hantverksgrejer.
Det är så mysigt att åka iväg på morgonen och gå runt bland alla stånden och bara välja och vraka! Älskar det!
När man bor på en sån här plats där man faktiskt kan odla det mesta så känns det jättetrist när man går i dom vanliga matbutikerna och dom säljer importerade bananer osv.
Vi vill ha lokalproducerat!
Och det är det många andra som också vill, det verkar vara väldigt populärt med dessa marknader och det strömmar till folk hela tiden, trevligt :)
Det finns bara en enda nackdel att gå på de här marknaderna, och det är att jag får odlingsabstinens, haha ;D
Ahhh, jag blir nästan tokig! Vill också odla egna apelsiner, mandlar, aprikoser och annat kul! Och så gurka, tomat och paprika, fast UTAN växthus, vilken lyx! Och såklart det "vanliga" som morötter, kål, lök med mera, med mera!
Åhhh...*drömmer mig bort*...
Här kommer lite bilder från marknaden i San Isidro som vi var på idag (och den vi gillat bäst hittills :) I vanlig ordning höll vi på att glömma att fota, så det blev bara lite precis från början på marknaden där det inte var så mycket kul kanske, och suddigt blev det också, men men. Det får duga. Man ser ju lite i alla fall ;)Kommentarer

Populära inlägg