Abstinensen stillad, åtminstone för ett tag ;)

Igår var en sån kul dag! Fick äntligen träffa hästar och lite andra djur på nära håll, samt se hur det kan vara att ha gård på Teneriffa! :)

Så här var det; Här om dagen så såg Lasse att en kvinna skrev i en av våra (svenska) Teneriffa-grupper på Facebook att hon sökte medryttare till sina hästar.
Självklart blev jag jättesugen, men för det första så vågar jag inte själv köra bil här nere, och för det andra så vet jag inte om jag vill binda upp mig på saker riktigt än. Tanken var ju trots allt att vi skulle ha det lugnt nu i början och bara va, så därför hörde jag aldrig av mig till henne.
Lasse däremot har väl insett att jag lider brist på hästgos efter alla utrop jag gjort så fort jag sett skymten av en häst någonstans när vi varit ute och kört osv, så han tog kontakt med kvinnan utan min vetskap och frågade om vi fick komma och hälsa på, och det fick vi gärna! Så igår åkte vi dit, och det var så härligt att komma ut på landet en stund!
Jag har ju funderat en massa på hur det skulle vara att ha hästar och andra djur här nere, mest med tanke på foder och liknade, så det var verkligen kul att få se att det faktiskt funkar utmärkt, och att det går att ha en bra djurhållning även om det är stora skillnader i klimat och ytor mm :)
På den här gården fanns det två hästar, tuppar och höns med kycklingar, påfåglar, katter, hundar och en gris, och alla var i fint hull och fick röra sig fritt på gården och marken runtomkring (förutom hästarna som såklart hade en hage).

Jag är så glad att vi åkte dit och fick träffa både djur och jättetrevliga människor som så gärna delade med sig av sina erfarenheter mm. Och sen är det såklart kul att äntligen få träffa andra svenskar ;)
Så igår var en väldigt givande dag på många sätt och vis :)

Fick också veta att det var calima just nu och att det är därför som det varit så disigt/mulet och varmt. Det roliga är att jag senast samma morgon gick och funderade på hur det skulle bli att uppleva calima som jag ju läst om sen innan , och så har vi varit i den redan några dagar, haha ;D Jag i ett nötskal!
För den som inte vet så är calima kortfattat varma vindar från Afrika som innehåller damm från Sahara, vilket gör att sikten minskas och ger luften en grå-, gul- eller rödaktig färg beroende på vilket område dammet kommer ifrån.

Den ena av hästarna :) Båda är köpta här på ön och hade inte haft det så bra tidigare i livet, vilket tydligen tyvärr inte är något ovanligt :( 

Dom bodde precis vid en ravin, ser ni infartsvägen? Precis vid kanten av ravinen... Båda barnen skrek när vi körde på den, Nikki med skräckblandad förtjusning (hon satt närmast stupet), och Smilla av glädje för att bilen krängde hit och dit på grund av att vägen var väldigt ojämn, haha ;)

Utsikten från gården. Nu var det ju lite disigt, men om man tittar noga så ser man havet långt där borta :)

Och ja, vi glömde fota igen så det blev bara detta... men men, man får vara glad att det åtminstone blev en bild på ett av djuren, haha ;)

Kommentarer

Populära inlägg