Från Norrland till Skåne :)

Phu, äntligen framme i Skåne!
Det känns sååå skönt att ha den resan avklarad!
Det gick inte riktigt som vi hade tänkt oss, men ner kom vi i alla fall om än lite senare än vi hade planerat ;)
Det började med att hästtransportören var sen, så vi kom inte iväg fören 12.10 i måndags, och så fick vi bara med oss en av tre katter :( Lisa kunde vi inte fånga och Orvar kunde vi inte hitta. Han som alltid brukar vara i närheten av gården, det är ju så typiskt. Vi gick och kallade i ett par timmar på gården och i närområdet men nej, ingen Orvis.
Så tråkigt men då får dom väl bo kvar där då :(  Det gick bra för dom nya ägarna att dom blev kvar som tur är.
Till slut kom vi i alla fall iväg och det gick faktiskt jättebra med Smilla! Ja allt gick jättebra, tills bilen gick sönder sent på måndag kväll. Suck!!
Vi lyckade ta oss in på en bensinmack och så fick vi sova i bilen där tills bärgaren kom nästa dag och körde oss till verkstan. Där blev det ytterligare ett antal timmars väntan innan vi till slut kom iväg igen.
Ville bara skrika av trötthet och frustration! Vi kunde ju varit framme i Skåne vid det laget om inte bilen gått sönder! Argh! Har inget tålamod för sånt där alltså!
Jaja, vid tolvtiden rullade vi i alla fall iväg igen, om än på något sämre humör än dagen innan ;)
Och efter vad som kändes som en evighet var vi så tillslut äntligen framme hos mamma och Tommy!
Trötta men lyckliga över att ha denna resan bakom oss :)
I väntan på att hästarna också skulle anlända hann vi äta lite kålpudding som mamma lagat (mums!) och lasta in dom viktigaste sakerna i huset. Samt övertala Emma om att ta hand om Vilma åt oss ;) Är så rädd att hon ska försvinna så det kändes bättre om hon kunde bo inne hos Emma tills någon kan ta med henne ner till oss.
Vid 21.30 ca kom äntligen hästarna och det var så skönt att se dom igen! Mina fina pluttar!
Vi satte in dom i stallet eftersom det var så sent och helt becksvart ute. Jag och Nikki stod kvar en lång stund för att observera att dom mådde bra, och då märkte jag att Rasmus inte ville äta, vilket han alltid annars vill, så jag blev ju lite orolig. Han stod bara med huvudet uppe på boxkanten och tittade mot Bettys box hela tiden, brydde sig inte ens om att vi satte in en krubba med musli till honom!!
Gick in till honom en stund och då började han äta lite, men så fort jag gick ut så stod han på samma sätt igen.
Kändes lite långsökt, men jag funderade på om det kunde vara så enkelt att han saknade Betty, eftersom han stod och tittade mot hennes box hela tiden. Så jag testade att släppa in honom till henne och ja, tro det eller ej men då blev han faktiskt som vanligt igen :) Började äta direkt!
Det var ju nästan lite hjärtskärande faktiskt.
Så med vetskap att hästarna mådde bra och var nöjda kunde vi äntligen gå in och lägga oss. Hela familjen stupade i säng och sov som stockar hela natten, så skönt!

Hejdå huset.

Från en hel gård till ett litet släp med våra tillhörigheter ;) Nu kör vi!

Vilma hade hela bagageutrymmet till förfogande med både mat,vatten och låda, men det var tydligen lite ensamt där bak ;)

Mysigare bak hos Nikki och Smilla bland allt stök ;)

Dags att sträcka på benen, besöka toaletten, handla och...

...såklart leka lite ;)

Ja så kan det ju också gå ;) Tisdag morgon efter en dryg natt i bilen. Blev ett lååångt ekipage att köra till verkstan...

Lyckliga barn som fick åka bärgningsbil ;) 

Äntligen på väg igen efter att bilen blev lagad! Utsikt över Vättern :)

Äntligen framme! :)


Kommentarer

Populära inlägg