Att ge upp en dröm

Ser att det är över ett år sedan jag skrev sist här, herregud! Trodde inte det var så längesen faktiskt. Men så blev det och så är det på grund utav mitt mående. Året som varit har nog varit värst hittills faktiskt.
För saken är ju den att det bara blivit sämre och sämre för vart år.
Anledningen? Vet inte. Tror säkert det är en kombination av en massa saker.
En sak vet jag i alla fall och det är att det livet jag lever inte fungerar. Varken för mig eller för resten av familjen som ju tyvärr också blir påverkade.
Min dröm om ett lugnt och härligt liv i Norrland, med odlingar och djur och friluftsliv, blev inte alls som jag hade tänkt mig. Inte alls.
Så trött, sönderstressad och deprimerad som jag varit de senaste åren har gjort att jag inte orkar leva min dröm. Det liv som jag så länge drömt om. Ja jag orkar ibland knappt leva alls faktiskt. Och så vill jag inte ha det. Mitt liv är nu, och jag vill leva det nu. Medan jag fortfarande är ung och barnen är små. Finnas där för dom.
Inte ligga på soffan eller i sängen varje dag och känna hur livet bara rinner iväg och barnen blir äldre medan jag hjälplöst ser på.
Så vad gör man? När man redan provat en massa kosttillskott, motion och positivt tänkande mm?
Vad gör mig på bättre humör och vad gör mig på sämre humör. Vad är det som gör att jag vissa dagar vaknar och mår bättre, och som tvärtom dom flesta dagar får mig att må sämre och som ger mig en dålig känsla i hela kroppen?
Vädret?
Hatar mörker! Hatar lera och is! Hatar regn och mulet väder!  Får sån ångest av det! Avskyr hur det påverkar mig och att jag inte kan värja mig mot det.
Solen däremot, då släpper ångesten och hoppet och energin återvänder. Torrt soligt väder, då mår jag som bäst!(Ja det är jag nog inte ensam om...)
Men kan vädret vara lösningen på mitt dåliga mående? Eller åtminstone en del av det?
Och hur i hela friden löser man det i så fall? Vädret rår vi ju inte över och inte årstiderna heller. Men om man tänker tvärtom då, vart finns det perfekta vädret? Var slipper man vinter och regn? Finns det ens?
Ja det finns det tydligen.
På Teneriffa. Den eviga vårens ö.

Kan man flytta dit? Kan vi flytta dit? Går det? Nä det gör det väl inte! Eller?

Ja men alltså har man mått väldigt dåligt väldigt länge så är det enda man vill att få må bra igen. Det behöver inte vara tipp topp, bara lite bättre räcker! Och då greppar man varje strå man hittar, även om det kan verka vara lite tokigt från början.
Och om det krävs att man ger upp en livslång dröm för att kanske kunna få må bra, eller åtminstone bättre, är man beredd att göra det då?
Ja, det är ju inte så självklart att ge upp allt man har för något man inte har en aning om hur det blir.
But hey, vi har ju redan gjort det en gång förut, eller hur? Flyttat från allt vi hade och alla vi kände, långt iväg.
Och vilka är vi om vi inte kan göra om det en gång till ;)
Så därför håller vi nu än en gång på att ta farväl av gård, vänner och djur.
Om knappt en månad bär det av mot sydligare breddgrader, mot ett nytt kapitel i våra liv och mot nya livserfarenheter och drömmar.
Och förhoppningsvis mot ett bättre mående.


Kommentarer

Populära inlägg