Smådjuren

Alltså jag är verkligen så sjukt nöjd med hur vi har smådjuren nu!
Äntligen kan jag sitta hos dom och känna att dom på riktigt har det bra, stort, och framförallt ljust!
Stort har dom ju visserligen haft hela tiden, det tummar jag inte på, men just ljuset känns också så viktigt tycker jag!
Inte så att dom har levt i mörker, vi har tänt i stallet all dagtid under vinterhalvåret, och dom har ju haft fönster med dagsljus också, fast det fönstret låg åt norr, så sådär riktigt ljust blev där ju aldrig.
Nu däremot har alla djuren, även dom i fackburen, riktigt solljus från ett söderfönster x antal timmar om dagen (mängden varierar ju såklart med årstiden), och det känns som det minsta jag vill erbjuda dom djur som inte har möjlighet att gå ut om dagarna!
Nu kan dom välja att vara i solen om dom vill (när det är soligt vill säga..), och framförallt marsvinen uppskattar det jättemycket!
Särskilt Linus ligger alltid och sover så gott i värmen från solen, ser jätteskönt ut :)

Och fackburen funkar jättebra! Det är lätt att komma åt djuren, maten och så vidare, lätt att städa och man har en bra översikt över djuren.
Dom vuxna vaktlarna slutade att värpa ett tag efter att dom flyttat hit, kanske för att dom började rugga (det låg ganska mycket fjädrar inne hos dom ett tag), eller på grund av flytten då dom kan vara känsliga för sånt, men nu har dom kommit igång igen!
Ska samla ihop ägg så vi kan kläcka fram ett gäng nya vaktlar :)
Dom "små" vaktlarna som vi kläckte fram för typ 1,5 månad sen har blivit könsmogna, och det gals hejvilt dagarna i ända uppe på deras våning! Flest tuppar... ;)
Kollade här om dagen och minst en höna tror jag att där är i alla fall, men får kolla en gång till för säkerhets skull. Inga ägg än dock.
Snart dags för första vaktelslakten och det ska bli spännande att smaka på köttet!

Andersson mumsar pellets :) Han har haft lite problem med ögoninflammation men den verkar vara nästan helt borta nu.

Bara Smulan som vågar komma fram av marsvinshonorna. Får sitta mer hos dom och muta med godsaker så dom vänjer sig och vågar komma fram :)

Hoho, jag har redan tuggat färdigt min pellets. Jag vill gärna ha fler, nu! ;)

Jaha, då var Hasse på väg in från nattens sedvanliga rymning, suck... Vi har i alla fall äntligen satt upp nät idag så förhoppningsvis är det slut på hans nattliga bravader nu, hehe ;)

Hasse är inte riktigt lika lugn och tam som Andersson, särskilt inte nu när han levt "vilt" ute i stallet ett tag, men lite mutor här med så ska vi nog råda bot på detta ;)
Kommentarer

Populära inlägg