Sega dagar..

Det händer inte mycket inte för tillfället. Trött, trött, trött...
Försöker i alla fall övertala mig själv att gå ut och pyssla lite med Betty och ta en promenad med henne om dagarna för det brukar alltid göra mig på gott humör :)
Vi myser, promenerar, hoppar över små diken, äter på höbalen (mest Betty då, haha ;) ), ryktar, tränar på halter och annat, ja och så vidare.
Har dragit med en lina med en bit kätting i några gånger nu för att vänja henne vid saker som låter och följer efter, och det funkar bra! Ska ta nåt lite läskigare nästa gång så det blir lite mer utmaning för henne.
Vill verkligen testa henne ordentligt innan jag sätter fast något i henne för att inte riskera nåt. Är så rädd att hon ska reagera som Casper gjorde med timmerdoningen... Hujedamig!! *ryser*
Nu har ju Betty ett helt annat psyke än Casper, men ändå.
Nä, när det gäller inkörningen så går vi lååångsamt framåt! Får se om jag ens vågar fullfölja den själv, kanske skickar iväg henne till någon med mer erfarenhet istället. Vi får se.

Igår prövade vi på longering för första gången (för Betty alltså..), och det var ju inga som helst problem alls! Funkade lika bra i båda varven, det är nåt som vissa hästar annars kan ha lite problem med. Duktig loppa! :)
Har inte blivit så mycket tömkörning nu då jag går och väntar på att få hemskickat mina nya tömmar som jag beställt. 
Jag tyckte det kändes lite vanskligt med dom gamla då dom var så korta, har liksom inget att släppa ut på om hon blir rädd eller får för sig att busa iväg. Men snart så! :)

Inte mycket att äta på marken än så länge mer än gammalt visset gräs, men det är på gång. Vi behöver bara lite sol och värme :)

Vi hamnar ofta här vid höbalen, jag och Betty :)
Hon mumsar hö och jag sitter och filosoferar lite och tittar på hönsen :) Så bra som vilken annan avslappning som helst!

Att kolla på hönsen är som att kolla in i ett akvarium, man kan sitta i evigheter och bara titta, utan att behöva tänka :)

Kommentarer

Populära inlägg