Nu växer det :)

Det är ju inte mycket att skryta över än, men det har i alla fall börjat växa så smått här, och jag är som en hönsmamma över mina små plantor, haha ;) I början kollade jag till dom flera gånger per dag, vattnade lite, försökte se om dom vuxit något sen sist, såg till så det inte blev för varmt eller kallt, ja och så vidare...;)
Nu har jag lugnat ner mig lite i alla fall, för det ser ju ut att funka bra hitintills!

I år har jag kört på en ny variant och satt ut plantorna i stallet efter att dom första hjärtbladen kommit upp här inne i huset. Det var en chansning faktiskt för jag visste inte alls om plantorna skulle klara omställningen från 22-26 graders värme ner till 9-11 grader, men det har funkat super!
Det är till och med så att vissa frön som inte hann gro inomhus, grodde där ute istället, och dom är mycket finare än dom andra! Inte alls så gängliga som dom som kom upp inne utan knubbiga och fina!
Nästa år ska jag nog testa att ha dom ute i stallet direkt från sådd!

I början hade vi hyllan med dom små lysrören som vi gjorde i ordning förra året där ute, men det blev lite klent (minst sagt..), så nu har vi hängt upp ordentliga lysrör som täcker större yta och istället satt in ett bord dom kan stå på.
Fast vi kommer nog behöva utöka ytterligare när det är dags att skola om plantorna. Blir till att beställa fler lysrör... ;)

Jag är så glad över mitt lilla odlingsrum, det blev riktigt bra! Det är gamla höns"huset" som bara stått tomt sen hönsen flyttade ut, perfekt för mig att odla i :) Finns ju till och med ett element här inne så det inte blir allt för kallt. Får se om jag orkar fräscha upp lite till nästa år bara ;)

Hyllan som vi fixade förra året. Här bor dom lite mer värmekrävande grönsakerna och sånt som jag inte vågat sätta ut än ;) Inte så mycket här för tillfället, men det är snart dags för squash och annat att sås :)


Min familj har lite dåligt tålamod så jag fick dra upp ett gäng ärtskott och krasse till dom som dom kan mumsa på :) Ärtskotten är jättegoda men krassen brinner som eld i munnen! Vet inte om det är en speciell sort eller om jag gjort nåt fel (Lasse köpte påsen i en vanlig matbutik och jag bara sådde utan att kolla på påsen...), men den är knappt ätbar enligt mig, blörk...

Det är inte bara inne det börjat växa, även ute :) Det är så härligt just nu när allt vaknar till liv igen! Nu känns inte sommaren så oändligt långt borta längre och man kan på riktigt börja fantisera om solvarma dagar, ett frodigt grönsaksland, hästarna på bete, bad i sjön, grillning och mys ute på gräsmattan. Ahhh vad jag längtar!

Scillor i rabatten och massor av tussilago längs dikena :)

Gräslöken på G :)

Till och med vintersallaten som jag sådde förra sommaren verkar ha överlevt vintern! Dom gamla bladen har gett med sig, men nya fina ser ut att vara på väg upp i mitten av varje liten planta. Så himla kul, det hade jag inte alls förväntat mig! Förhoppningsvis kan vi skörda lite sallat här om ett tag :)

Kommentarer

Populära inlägg