Denna veckan...

...har vi varit ute och fixat en massa, så jag har inte riktigt haft tid och ro att sätta mig ner och skriva nåt inlägg här. Livet först, bloggen sen, så är det. 

Vi hade en bautahög med ris (läs mindre träd...) nere i paddocken som vi samlat från när vi höll på med hästarnas vinterhage förra året, som vi nu har eldat upp. 
Tog en hel dag, phu!
Tyvärr gick det inte att elda upp högen där den låg (det får aldrig vara för enkelt), utan vi fick starta upp en brasa bredvid den gamla, och sen bära över allt ris till brasan, suck...Därav att det tog sån tid.
Sen har vi haft en massa ris liggandes runtom utanför hagen samt lite här och var på gården som vi också eldat upp. Plus att vi sågat ner några helt vildvuxna syrenhäckar som också fick åka i brasan. 
Never ending story känns det här eldandet som! Idag är femte dagen som vi eldar...
Men det var det sista för den här gången. För slut på skit som ska eldas är det inte, men vissa grejer är fastfrusna och vissa grejer får inte eldas i paddocken då det sitter fast spik och annat skit i det.
Så det får bli en annan gång och annan plats.
Sen har vi kört undan lite virke och harvat/plöjt upp paddocken också.
Den ser för djävlig ut just nu, som en plöjd åker, haha :D 
Men jag tror att det kommer bli bra till slut! Tänker att jag kör över den minst en gång till (det var fortfarande lite fruset i marken där rishögen legat) så jag får loss så mycket grästuvor som möjligt, och sen att det får torka upp så man kan köra över med en finare harv och kanske får bort en del av tuvorna.
Det är planen i alla fall, får se hur det blir :)

Shopping i Kramfors en av dagarna. Släppte lös Smilla en liten stund men herregud, hon skulle behöva ett koppel på sig! ;)

Brasan :) Varm och go i det kalla vädret som vi haft i veckan!

Glad tjej när hon får åka traktor :)

Lite mellanmål :)

Vi kom på att Nikki kan köra Smilla i skrindan, så går det lite fortare för dom att ta sig runt mellan dom olika kojorna ;)

Kommentarer

Populära inlägg