Burbygge

Det funkade inte så bra att ha vaktlarna i en stor ljus box, dom känner sig otrygga trots att jag gjort små gömslen till dom, och dom är väldigt flygiga. Och dom flyger högt, och in i allt! Fönster, väggar och galler. Pang bom! Usch, jag tror dom ska bryta nacken av sig varje gång!
Obehagligt!
Dessutom flyger dom ju givetvis också ut ur boxen så vi får hämta vaktlar var och varannan dag ute i stallet.
Nä, så kan vi ju inte ha det såklart. Det är synd om dom att vara så stressade så fort vi ska in i boxen!
Läste på lite mer om just det här med burar och förstod att fler haft samma problem som oss, och att många tyckte att det funkade bäst att ha dom i ett mindre utrymme, och framförallt med lägre takhöjd så dom inte hinner få upp nån fart när dom flyger upp.

Ja, så nu blev det plötsligt burbygge på schemat. Det blir en fackbur med tre våningar. Två utrymmen till vaktlar och ett till marsvinshanarna. Marsvinshanarna har fått gå tillsammans sedan vaktlarna flyttade hit, men jag tycker inte det känns optimalt då dom är lite bråkiga med varandra. Deras våning kommer delas i två, så två marsvin på ena sidan och en som blir ensam i utrymmet bredvid.
Så hade jag dom uppdelade innan och det funkade jättebra så jag hoppas att det kommer göra det igen.
Den som blir ensam är den som är största bråkstaken ;) Trist att dom inte kan gå ihop men så är det, dom ser ju varandra genom nätet ändå så helt ensamt blir det inte i alla fall.

Första hyllplanet uppe :)

Andra hyllplanet uppe och första dörren på g :)

Så här långt är vi komna hittills. Det går hyfsat fort ändå, hade vi inte haft en massa annat att göra hela tiden så hade vi varit färdiga nu, men det är ju som vanligt ;)

Kommentarer

Populära inlägg