Bettys boots

För några veckor sedan kom äntligen barfotabootsen till Betty, och vi har hunnit vara ute och testat dom några gånger :) Dom sitter som ett smäck och funkar jättebra!
Nu gör vi ju inget avancerat jag och Betty, vi bara promenerar och kanske springer en liten bit då och då, så jag kan ju inte svara för om dom sitter kvar i galopp eller trav i högre tempo. 
Bootsen är av märket Scoot Boot, och dom är helt gjorda i ett halvmjukt plastmaterial vilket gör dom väldigt lätta att rengöra och dom torkar snabbt! Dom är som en sandal som man bara trär på och sen spänner åt remmarna genom att trä dom över en liten "plopp". Enkelt!
Dock kan jag säga att man får se till att hovarna inte växer sig alltför långa mellan verkningarna, för första gången jag provade bootsen efter att jag fått hem dom så var det precis någon dag innan vår hovslagare skulle komma, och då var det svårt att spänna bootsen (och att ta loss spännena också..). Det var en enorm skillnad att ta på dom efter verkning! :)
Bootsen sitter jättebra trots att Bettys hovar är bredare än långa, och hon har inga problem att gå med dom. Lika bra övertramp som vanligt.
Jag beställde ju dessa med broddar också och det är riktiga rejäla vinterbrodd (stjärnbrodden) till skillnad från många andra boots som man bara kan sätta dubb i.
Känns säkert!
Nu töar det dock som bara den här, så just nu behövs inga dojjor alls, vilket i och för sig är skönt det. Ett moment mindre ;) Fast lite snöpligt på nåt vis ändå, nu när jag väl skaffat dom, haha! Jaja, det är i alla fall superskönt att snön och isen försvinner och man känner att våren är på gång!
Och det kommer ju en ny vinter igen! Jag får bara hoppas att hon inte växer ur dom!

Ja... det är kanske lite svårt att se hur det ser ut för allt hovskägg ;D

Så här ser dom ut!


Ja men jag var tvungen att fota spåren också ;)

Kommentarer

  1. Men vad bra! Skönt att de passade och hon trivs i dom :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg