Vaktlar!

Var iväg och köpte små vaktelägg för ett tag sedan, ja ganska exakt 20 dagar sen. Lät dom ligga en dag innan vi lade dom i kläckaren, och sen har dom legat där från när den första kom efter 16 dagar till igår när dom sista kom på dag 18. Spännande!
Har varit lite sugen på att skaffa vaktlar ett tag, och när jag såg att en fb-vän sålde ägg var jag ju tvungen att köpa av henne ;)
Nu är det ju vinter och det har varit ganska kallt här uppe, så det var inte så hög kläckningsprocent, men det blev i alla fall 6 stycken små krabater :) Jag är så glad för dom, hoppas verkligen att dom överlever allihop och blir vuxna! Har läst att vissa har problem med dag 4, att dom bara dör knall och fall då (okej, dom blir slöa och sen dör dom, men det går på bara nån timme). Teorin är att näringen från gulesäcken (som dom lever på i ägget och upp till 3 dagar efter kläck) är slut och att vissa svaga individer inte äter och dricker ordentligt och dör på grund av det. Inte mycket att göra åt i så fall, det är väl naturens eget sätt att sålla bort dom svaga.
Men nu har ju jag bara 6 små pluttar så det finns inte mycket att ta av liksom, så jag håller tummarna nu att alla klarar sig!


Dom är så lugna, både att plocka upp och att ha i handen :)

Fick uppfinna ett drunkningssäkert vattenkar till dom  av ett burklock och en gammal vaniljpulverburk, funkar utmärkt :)

Kolla så små, inte större än vaniljburken (som är jätteliten!) :)

Överdrivet stor bur till sex små vaktelkycklingar, men värmelampan får ju inte plats i nåt mindre :)

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg