Vaktlar igen...

Nä det är inte vaktelkycklingarna som blivit vuxna så snabbt...
Jag fick ett erbjudande om att köpa tio vaktlar billigt av samma tjej som jag köpte äggen av och tja, ni ser ju hur det gick, haha ;)
Nio hönor och en tupp är det, av rasen/sorten Japans jumbo.

Från början trodde jag att dom var ungefär som vanliga höns bara att dom är väldigt mycket mindre (dessa är i storlek med ett marsvin, knappt), men det stämmer inte riktigt. Dom beter sig annorlunda och låter annorlunda. Så lugna och coola, bara att plocka upp dom i princip! 
Ska bli kul att se vad det blir av det här med vaktlarna, jag hoppas vi kommer att gilla att ha dom! Tanken är ju att dom ska förse oss med både kött och ägg, vilket ska vara en delikatess båda två. Ska bli kul att testa så småningom!
Nu håller jag tummarna att dom kommer värpa bra så vi kan lägga i en ny omgång i kläckaren :)Kommentarer

Populära inlägg