Fungerande SlowFeedingnät!

Skrev ju nåt inlägg innan i vintras om problemet med hur jag skulle lösa det med höet till hästarna ute i hagen, och dom där jäkla näten som bara gick sönder hela tiden... (blir irriterad bara jag tänker på det!).
Nu vet jag att den största anledningen till att näten gick sönder var att dom hängde mot en vägg. Dom måste hänga fritt, alltså så att hästarna inte kan ta stöd mot väggen/marken eller nåt annat när dom äter ur det! 
Så, efter att ha slitit mitt hår i frustration över det här förbaskade höet och näten i några månader så kan jag nu äntligen säga att jag hittat en bra och fungerande lösning (peppar, peppar..).
Två nya och hela nät är införskaffade och dom hängs upp mellan två träd ute i hagen. Funkar super!
Visst får man traska liiite längre än tidigare när vi bara hängde dom inne på lösdriften, för träden står en bit ut i hagen, men det är det lätt värt! Och nu när dom inte får fri tillgång på hö längre så väger ju påsarna nästan ingenting... ;)
Jag har dock ändå en liten tanke på att bygga en flyttbar ställning att ha på lösdriften som nödlösning sen när våren kommer och det blir snösmältning (den där pyttelilla fåran i början på hagen blir en ganska bred bäck på våren) och/eller lervälling, samt om man behöver fodra hö i någon av dom andra hagarna utan träd. Då kan man ju flytta ställningen dit vid behov. Bra va! :)

En annan fördel med att ha näten hängande fritt är att det blir aningen svårare att få tag i höet så det tar lite, lite längre tid att äta det ;)

Dom nya näten vi köpte är från Caisas Shop och Hööks. Vi tänkte att vi testar en av varje och ser vilket som är bäst :)
Dom rymmer ungefär samma mängd hö, den från Caisas heter "Litet" och den från Hööks är deras största med grön kant.
Vid en första anblick verkar dom nästan identiska, men hitintills leder nätet från Caisas. Dels för att nätet från Hööks redan börjat lossna lite från kantsömmen på ett ställe (bara lite men ändå) samt att knytbanden är olika långa på det av någon konstig anledning, vilket gör det aningen krångligare att knyta. En småsak men ändå. 
Nätet från Caisas känns mer kvalitet när man håller i det, mer vikt i det. Men jag får väl göra en bättre utvärdering om ett år eller nåt, när vi använt dom en längre tid.

Kommentarer

Populära inlägg