Filitjärns Klipp och Trim! Eller nåt... ;D

Har velat fram och tillbaka en längre tid om jag ska raka Rasmus eller inte. Vill ju helst låta mina hästar få leva så "naturligt" som möjligt, och rakning tillhör inte den kategorin ;)
Men, eftersom Rasmus blir helt dyngsur av svett av minsta lilla arbete så har jag alltså funderat på att raka honom. 
Efter en massa beslutsångest så bestämde jag mig då till slut för att han skulle rakas, men så kom ju nästa fråga. Hur ska han rakas?!
Ja, sen höll jag på att vela om det med ett tag innan jag tillslut bestämde jag mig för en filtklippning, dvs han har päls kvar på ryggen och rumpan, som en filt... ;)
Han har pälsen kvar på ben och huvud också, tror det räcker så här. Så har han lite skydd när temperaturen faller. Satte på honom hans  nya fina täcke efter klippningen igår kväll för säkerhets skull, men tog av det idag igen och han klarade sig utmärkt utan. Verkar hur nöjd och glad som helst!:)


När man ser bilden här på Rasmus så får man ha i åtanke att jag bara klippt en enda häst i mitt liv tidigare, och den hästen helrakades, dvs det var bara att köra. Här skulle jag ju få till snygga kanter, och jag tyckte när jag höll på att det blev hyfsat, men den oklippta pälsen hänger över och gör att det ser sjukt ojämnt ut. Jaja, det är ju ingen annan än jag själv som behöver se eländet :D

Han hade små plitor som jag tror uppkommit av att han varit varm och fuktig, för dom satt bara på ställen där det inte är så luftigt som till exempel under den tjocka delen av manen och i armhålan, så det här var nog ändå bra :)

Skulle ha valt en annan färg på täcket om jag kunde, men det fanns bara lila :) Han är hemskt söt i alla fall, i sitt lila täcke :)

Min egna My Little Pony :D 

Kommentarer

Populära inlägg