Trapalanda....

För ett tag sen tog jag beslutet att vi skulle ta bort min fina Casper.
Trodde aldrig att vår resa skulle sluta på det här viset, men så blev det. I onsdags förmiddag fick han avsluta sitt liv här i fina Filitjärn där han kände sig trygg. 

Casper visade sig vara en väldigt speciell häst. Världens snällaste och gosigaste, men känslig och osäker. Han har aldrig gjort någonting av ondo, men en häst på runt 800 kg som blir rädd är livsfarlig för oss människor.
Han har visat sig vara väldigt opålitlig, vilket gjorde att jag tog det beslut jag gjorde.

När jag köpte Casper hade jag stora planer för honom och mig. Det skulle definitivt inte sluta så här, absolut inte. Det är så ledsamt och sorgligt på en så fin häst.
Han var min nallebjörn, mitt hjärta.

Jag vet inte varför han var som han var, om det var hans personlighet och temperament, eller om det hänt honom något innan han kom till mig som har gjort honom otroligt otrygg i vissa situationer?
Jag har lagt mycket tid och haft otroligt tålamod med att vänja honom vid saker som han varit rädd för, saker som andra hästar inte ens behöver tränas på, men ändå blev han aldrig helt trygg i närheten av människor.
Han var som tryggast ute i hagen med sin lilla flock.

Att han fick avsluta sitt liv här och nu var det bästa för honom. Att behålla honom var inget alternativ på grund av att vi inte litade på honom, och inte han på oss, och på grund av kostnaden att hålla en stor häst med foder, vård och hovslagare är för stor för oss.
Att sälja honom gick inte, och att ge bort honom som "problemhäst" till någon som tror sig kunna fixa honom var aldrig något alternativ heller.
Att ta bort honom var det enda alternativet som garanterade att han inte skulle hamna i dåliga händer om vi sålde honom billigt eller gav bort honom, eller i värsta fall hamna på en slakttransport till Italien bland andra hästar som sålts för billigt eller skänkts bort.
Nu behöver jag aldrig undra, och det känns bra.

Jag vet att han dog lugn och trygg, lyckligt ovetandes och att han nu galopperar på dom evigt gröna ängarna i hästhimlen Trapalanda 
Kommentarer

  1. Skickar styrkekramar och jag vet att du valt rätt beslut! <3 Kramiz

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg