Grönsakslandet

Eller ogräslandet som vi numera kallar det.
Det är helt förfallet där ute och jag gråter en smula inombords när jag ser det! Men det har varit så mycket annat som vi varit tvungna att göra, och grönsakslandet har än så länge väldigt låg prioritet här hemma. Så är det. Men två bäddar hann jag med att göra i ordning en dag när jag hade en timme över för ett tag sedan. Skördade morötter och vitbetor, rensade bort lite ogräs och annat och sen täckte jag över bädden med blast, vissna blommor, gammalt gräsklipp mm, så nu hoppas jag att det förmultnar och blir ny fin jord på bäddarna till våren :)
Var så mysigt att hålla på och pula där ute, önskar att jag hade mer tid över till det! Kände mig liksom så glad efteråt :) Får se om jag hinner göra i ordning resten av bäddarna innan vintern, annars får det väl vara till våren.
Sen hoppas jag ju att jag ska få ordning på det nya grönsakslandet som plöjdes nere på lägdan/fältet förra hösten. För tanken var ju att flytta odlingen ner dit, och bara ha sallad, kanske lite udda grejer samt växthus uppe i trädgården.
Tyvärr harvades det aldrig i nya landet i våras, så nu har det växt upp en massa igen så jag tror att vi måste plöja om igen. Och sen harva.
Det tråkiga är att vi inte själv har redskap som passar traktorn så någon annan måste göra det åt oss.
Får se om vi kan hitta någon som vill hjälpa oss med det. Vet inte om vi tar tag i det nu eller om det får vänta till våren, men helst nu såklart om man frågar mig ;)

Kålavdelningen :) Just nu finns det bara grönkål att skörda men vi hade ju en broccoliplanta som faktiskt gett en hel del skörd, och nu är där en brysselkålsplanta som också är på gång.

Broccolin ger sig inte, den fortsätter att ploppa fram nya små sidoskott hela tiden.

Ehrm, jordgubbslandet... 

Små bebisbrysselkål :) Har ingen aning om dom kommer bli färdiga, men strunt samma, jag är glad ändå att det ens blev nåt alls efter min misskötsel ;)

Vintersallad. Riktigt, riktigt god faktiskt, den ska jag definitivt odla igen! Ingen beska alls!

Överblick över mitt fantastiska ogräsl..hrm, grönsaksland ;) Jag vet, antingen vill man brista ut i skratt när man ser det, eller drar man en djup suck och tittar bort från eländet. Men det kommer bli bra, någon gång i framtiden ;) 

Kommentarer

Populära inlägg