Filitjärns hönseri :)

Från att stå med två stackars överlevare efter rävens massaker i våras, så har vi nu 45 höns! Börjar kännas som ett mindre hönseri...:D

Kort efter massakern skaffade vi ju oss Araucanakorsningarna, tre hönor och en tupp (tuppen är renrasig Araucana, hönorna korsning med Lohman).
Sen kläcktes äggen från våra gamla höns fram (vi lade ju en massa ägg i kläckaren efter massakern).
Direkt efter kläckte vi fram kycklingar av raserna Maran, som värper mörkbruna ägg, och Isbar som värper gröna ägg.
Totalt hade vi då 28 höns vilket bara det är hyfsat många tycker jag.
Men så här om veckan blev vi erbjudna att få några höns gratis, och det kan man ju inte tacka nej till ;) Så i måndags kom Lasse hem med 17 stycken!
Kanske några fler än vad vi räknat med, jag trodde det skulle bli kanske 5 stycken!
Fina är dom i alla fall, utom vissa av dom som ruggar och ser ut som...ja...ruggugglor ;D
Två är av rasen Sussex, en är korsning med Araucana och Leghorn (den här värper också blå ägg), en är korsning Leghorn-Lohman och resten är renrasiga Leghorn.

Det är jättekul med så många olika raser, känner att jag lätt skulle kunna nörda in totalt och börja avla! :D Enda kruxet då är att vi måste dela upp dom i grupper och ha dom separerade från varandra vilket vi inte har möjlighet till som det ser ut nu.
Ja ja, vi får se hur det utvecklas med vårt lilla hönseri framöver :)

Alla dom vita hönsen på bilden (utom den framför tuppen) plus den gulbruna är avkommor till dom stackarna som räven bet ihjäl i våras. Kul att ha kvar lite av dom gamla generna faktiskt :) Dom är en salig blandning av mestadels vit men även brun Lohman, Dvärg kochin och Skånsk blommehöna.

Dom mörka hönsen är några av Maranerna :)

Några av dom nya :) Den skabbiga längst fram är Leghorn-Lohman korsningen, den stora tegelbruna längst bak i mitten är den ena Sussexhönan och resten är Leghorn, även tuppen :)

Kommentarer

Populära inlägg