Skrämmande läten om natten!

Vaknade vid halv två tiden i natt av vad jag i första ögonblicket trodde var det värsta kattslagsmålet jag någonsin hört!
Insåg efter bara en sekund att det där kan omöjligt vara katter som bråkar, däremot möjligtvis en katt som blir lemlästad av ett rovdjur!
For upp ur sängen, slängde upp rullgardinen och slog upp fönstret för att lokalisera ljudet och höra om det verkligen kunde vara en katt som blev angripen (inte för jag vet vad jag skulle gjort då men...)! Då är ljudet jag hört precis utanför där jag står, högt och hemskt, och när jag tittar ner så ser jag nåt som är mycket större än en katt, ja mer som en hund i storlek, röra sig. Åh fy fan vad rädd jag blev!!!
Med fullt adrenalinpåslag och tillhörande hjärtklappning fick jag stängt fönstret fortare än kvickt och försökte sen lugna ner mig.
Varför, varför, varför är alltid Lasse på jobbet när sånt här händer!?!
Det fruktansvärda ljudet fortsatte oavbrutet men jag uppfattade att det rörde sig bortåt så till slut vågade jag öppna fönstret igen för att lyssna lite mer och försöka höra vad det var för nåt.
Tyvärr hade jag inte sinnesnärvaro nog för att tänka på att spela in ljudet, men efter att ha googlat en massa olika djur både i natt efter det som hände och sen på morgonen så kom jag till slut fram till att det mest troligt varit grävlingar.
Det lät som på klippet nedan fast MYCKET, MYCKET HÖGRE!!! Kanske inte konstigt visserligen eftersom dom sprang igenom vår trädgård och precis utanför fönstret...
Alla som har varit bredvid en skrikande gris vet precis hur högt jag menar, för ungefär i den nivån var det.


                  

Ja vilken pärs för bara nån sketen grävling. Till och med hästarna var lite uppjagade och rörde sig oroligt och gick och blåste därute.
Nu vet jag i alla fall hur en grävling kan låta så förhoppningsvis behöver jag inte bli så skärrad nästa gång. Räv låter också hemskt och har också väckt mig och gett mig hjärtklappning mitt i natten, självklart har inte Lasse varit hemma då heller...
Men man vänjer sig kanske till slut? Jag tycker räven fortfarande låter hemsk men nu när jag vet om att det är räven så blir det mindre obehagligt.
Men jag tycker nog att dom kan hålla sig ifrån gårdar och bebyggelse om dom ska hålla på och skrika så hemskt, så man kan få sova i lugn och ro om natten!
I alla fall långt från vårt hus... ;-)

/Maria

Förresten, för den som tycker det är kul att lyssna på hur vilda djur låter så vill jag tipsa om tornugglans läte. Det ljudet vill man inte höra på en ensam skogspromenad...
Tornugglan

Kommentarer

  1. Vi hör oxå massa skrik då och då , mest räv som ger sig på några stackars sovande fåglar, förfärliga ljud och det var det från tornugglan med.. jisses inget hoande där inte, kram

    SvaraRadera
  2. Vi hör oxå massa skrik då och då , mest räv som ger sig på några stackars sovande fåglar, förfärliga ljud och det var det från tornugglan med.. jisses inget hoande där inte, kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg