Vårkänslor!

Senaste dagarna har det verkligen varit fantastiskt fint väder här med flera plusgrader om dagarna. 
Man vill ju bara vara ute!
Är jag ensam hemma har jag dock lite svårt att motivera mig till att gå ut och bara sitta och glo nån längre stund, särskilt inte med det där jäkla fåret bräkandes hela tiden. Och det är inte mycket annat jag kan göra där ute just nu heller vilket tyvärr gör att det är rätt trist att vara ute hur vackert det än må vara. Önskar sååå att jag kunde ut och promenera men det är verkligen inte värt smärtan.
Får nöja mig med mina turer med Rasmus även om det gör lite ont det med. Men där är det i alla fall värt det, speciellt när vädret är som det är just nu! Härligt!
Dessutom är jag överlycklig för att isen smält bort på ena rundan jag kör med Rasmus, så jag slipper alla hårda stötar! Kör jag vid lunchtid så har vägen dessutom tinat upp och är så mjuk och fin så.
Däremot när familjen är samlad så försöker vi vara ute så mycket som möjligt, och det är ju alltid roligare med sällskap ;-)
Mesta tiden just nu går ju till veden, men lite grillning ute har vi hunnit med ett par gånger redan. 
Och i morse åt jag och Nikki vår första frukost ute för i år, mysigt! 
Solen som skiner från en klarblå himmel och alla fåglar som kvittrar och sjunger så fint. 
Och inget bräkande...
Det är livet det! :-)


Grillmästaren :-) Om jag har stort kontrollbehov i stallet så är detta Lasses motsvarighet i så fall! För det är viktigt med rätt glöd och att vända på rätt sätt! ;-D Manligt kanske?
Själv är jag lite otålig och bryr mig inte om att det brinner lite eller att korven bara är ljummen i mitten ;-)  

Frukost :-)

 Överallt läser man om det här supergoda och nyttiga chiafröet så nu var vi också tvungna att pröva!
Det var...slemmigt men mättande ;-D Nä, det var ju fast som en pudding, fast fröna hade som ett gelehölje runt sig. Lite annorlunda men helt okej. Däremot var det ganska smaklöst i sig själv så det var tur vi hade bär på. Men helt okej ändå. Man kan kanske krydda det med lite andra kryddor så det smakar mer, vi hade bara vaniljpulver i vårt. Men nu har vi testat i alla fall :-)


 Trodde inte tvätten skulle torka men det gör den faktiskt :-) Känns så fräscht med tvätt som torkat ute!

Jodå, där är faktiskt någonting på väg upp, man får spänna ögonen lite bara ;-) Inte vet jag vad den heter men den blir ganska hög och gul om jag inte minns helt fel...

Rasmus min lille räddare i nöden! Hade det inte varit för honom och våra turer så hade jag nog deppat ihop för länge sen! Det är så härligt med det rytmiska ljudet från hans hovar, hans små öron som alltid glatt pekar framåt och hans nöjda frustande, solen som värmer, vinden i ansiktet och alla dofter och ljud från naturen! Det här är en av anledningarna till varför jag älskar hästar! :-)

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg