Massaker...

Igår natt hade en räv tagit sig in till hönsen via ett ventilationsrör som sitter uppe i ena fönstret och bitit ihjäl alla hönsen utom två, plus kaninen Darin som bodde därinne.
22 djur totalt ihjälbitna... 
Det såg ut som ett slagfält därinne med döda djur, blodstänk och fjädrar överallt! 
Räven var kvar, kunde eller förstod förmodligen inte hur den skulle ta sig ut igen eftersom röret är böjt uppåt. Dom två överlevande hönsen räddades och sen fick grannen avsluta rävens liv där inne för att undvika att ha den strykandes här i framtiden. 
Usch, ingen kul början på en dag :-( Så jäkla onödigt och man blir både ledsen för alla djurens skull (ja, även rävens) och arg och irriterad för att det kunde ha undvikits OM! Om bara vi hade gjort si eller om bara vi hade gjort så...

Eftersom hela hönshuset stank av räv och var fullt av fullt av fjädrar så fick vi städa ut allt och spola av så gott det gick med vattenslangen (på önskelistan: högtryckstvätt!). Rent blev det men stanken är kvar om än inte fullt så mycket som i går, helt vedervärdig lukt! Kanske det försvinner när det torkat upp ordentligt, det är ju fortfarande lite fuktigt där, annars vet jag inte. 
Ett nät är uppsatt för röret så nu får det vara en räv som kan öppna dörrar om den ska kunna ta sig in, förutsatt att hönsluckan är stängd förstås.
Hönorna som överlevde var lite spaka först men sen piggnade dom till under dagen och var glada att få komma in till kvällen. Undrar vad dom tänker, om dom ens tänker? Tycker dom det är konstigt att det bara är dom två helt plötsligt? Ja vem vet...

Vi har fyllt äggkläckaren med ägg från dom som fick sätta livet till så nu hoppas vi att äggen är befruktade och att det blir många hönor av det. 


 Kunde du inte bara hållit dig i skogen!?

 Likpåsar...

 Alla djuren bortstädade utom Darin. Värst såg det ut i utrymmet bakom väggen rakt fram...

Överlevarna! Ligger och återhämtar sig ute hos fåren.

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg