Fler djurungar

Har ju glömt skriva om våra kaninungar!
Den första kaninhonan som fick ungar var Celine Dion (hon var redan döpt när vi köpte henne, hrm...), en gotlandskanin i genbank som jag köpte i höstas. Hennes ungar kom för 3 veckor sedan, så dom är redan ute och skuttar :-) Blev bara tre stycken vilket känns skönt! 
Och för knappt en vecka sen fick även Mona ungar, fast jag vet inte hur många. Vill inte rota för mycket när dom är så små, finns ju alltid en risk att mamman överger dom. Så det återstår att se men jag hoppas på en liten kull ;-)

                                     

                                      
 Det ser för roligt ut när dom diar, dom ligger ju upp och ner :-D Gäller att passa på när mamma sitter still och äter!

Två svarta och en viltfärgad blev det.

Ska erkänna att jag funderar på att lägga ner det här med kaninerna också precis som med fåren. Jag får se. Dom har i alla fall minskat ner på antalet själva genom att dö, av vad vet jag dock inte. Ellen dog här om veckan och den enda avkomman efter min fina Nova (som dog i december) dog också för ett tag sedan.
Så nu har vi Mona och sen i genbank har vi Celine, Yellow och Darin (kommer från samma ställe som Celine...man kan kanske ana ett namntema här ;-).
Har försökt sälja Darin men det verkar inte finnas nåt intresse. Blir väl frysboxen för honom också...

/Maria


Kommentarer

Populära inlägg