Djuren på lösdrift

Äntligen kan vi ha hästarna på lösdrift! Bättre för dom, bättre för oss! 
Nackdelen är staketet runt denna hagen som inte leder ström nu när snön ligger, men än så länge har dom respekt för det ändå. Dom har ju haft ström i den andra hagen så det brukar sitta i ganska länge innan dom börjar våga testa staketet. Hoppas att snön töar bort snart så strömmen funkar igen!
Att vi inte flyttat dom hit tidigare beror på att staketet är ganska lågt så innan i vintras när det var mer snö så hade dom bara kunnat klampa rakt över det på vissa ställen. 
Det är fortfarande lite i lägsta laget på vissa ställen men nu var vi så illa tvungna att flytta dom ändå för deras andra hage är som en skridskobana! Det gick helt enkelt inte att ha dom där tillslut så det var tur att vi kunde lösa det på detta sättet som dessutom blev så bra!
För att inte hästarna ska kunna plåga fåren så har vi delat upp så att fåren har en liten del dit inte hästarna kan gå (och här är det ström i staketet...) men fåren kan gå under staketet och fortfarande ha tillgång till hela hagen om dom vill och vågar. Hitintills funkar det jättebra, över förväntan! 
Ser väldigt mysigt och idylliskt ut med både hästar, får och höns tillsammans :-)
Fast vi är väldigt trötta på fåren så dom kommer vi högst troligt göra oss av med i år, ju snabbare desto bättre...
Dags att pröva nåt annat djurslag och se om det passar oss bättre.
/Maria

Kommentarer

  1. Vad härligt! Då blir det några kor istället ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg