Grönsakslandet i augusti

Så här ser det ut i landet just nu. Något försummat kanske, men jag håller på att styra upp det med lite ogräsrensning och ny marktäckning. Orkade inte göra så mycket i juli när det var så varmt.
Men det har klarat sig bra ändå utan mig, tack vare marktäckningen tror jag. Den bibehåller fukten i jorden och förhindrar ogräset att växa (om man fyller på efterhand då...) och ger näring beroende på vad man täcker med för material.
Kålen drabbades ju av kållarver innan i somras, men det mesta tycks ha klarat sig ändå. Det var mest vitkålen som tog stryk, och sen sprack dom såklart, men några kunde vi skörda i alla fall. Kålrabbin är också skördad och ligger i jordkällaren med vitkålen. Spetskålen är också färdig och grönkålen med, även lök och morötter. Salladen har jag sått i omgångar hela sommaren så där är också nåt huvud färdigt hela tiden. Brysselkålen är på gång, jag hoppas verkligen det blir nåt av det för jag älskar brysselkål. Jordärtskockan behöver mer tid innan den är färdig, den är jag också väldigt nyfiken på. Squashen fortsätter producera, dock i något lugnare takt nu (tack och lov).
Tomater skördar vi några stycken varje dag och dom är skitgoda! Tror inte alla kommer hinna mogna, men det var ju också en chansning att ha dom på friland här uppe i norrland.
Till nästa år önskar jag mig ett växthus :-)
Måste skryta lite och säga att jag har fått så himla mycket beröm för mitt grönsaksland av olika personer, så jag blir nästan lite generad! Men visst är jag stolt över mitt land, jag som inte trodde det skulle bli nåt knappt! :-)
Nästa år blir det lite fler sorter och några nya grönsaker att testa, ska bli kul!
/Maria

Kommentarer

  1. Rödbetor är ett säkert kort i trädgårdslandet. Vi sår bara en påse och får massor. Det känns lyxigt att dra upp eget ur jorden och äta. Vi gödslar med syrrans hästars sikt, de är nästan ekologiska.
    Mvh Camilla

    SvaraRadera
  2. Nästa år blir det helt klart rödbetor också! Vågade inte så för mycket i år för jag var lite orolig att inget skulle växa alls :-) Ja visst är det lyxigt! Hoppas allt är bra med er!
    Mvh Maria

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg