Vårpyssel...

Jaha, så har det gått hur lång tid som helst sen jag skrev sist igen... Har bara inte orkat. Har faktiskt nästan inte orkat någonting. Känt mig extra trött och hängig sista veckorna, jättetråkigt är det! Jag har ju så mycket jag vill göra!

Idag har jag i alla fall storstädat åt hönsen så nu har dom rent och fräscht (så fräscht det nu blir i ett hönshus...). Jag och Lasse gjorde en stor tabbe i vintras, när vi skulle kalka golvet hos hönsen. Vi hällde liksom bara ut den torra kalken på golvet... Inte så smart!! Det dammar nåt helt otroligt mycket, det går inte att beskriva! Bara man rör minsta lilla i det så ryker ett stort kalkmoln upp! Inte särskilt hälsosamt alls, varken för oss eller dom stackars hönsen som bor i det. Även om vi försökt att sopa upp det mesta (kalklunga- check!) och strö en massa spån och hö över så har det ändå varit otroligt dammigt därinne. Det går liksom inte att få bort det. Men idag tog jag hjälp av vattenslangen, och det blev toppen bra! Slapp stå i ett dammoln, och den kalken som finns kvar är numera fast"målad" av sopborsten på golvet. Så som vi skulle gjort från början... Jaja, man lär sig av sina misstag.
Lite tillökning i hönsflocken har vi också fått. Fem små söta kycklingar som duktiga Pyckel själv ruvat fram :-) Och en av våra vita unghönor har också lagt sig att ruva, så förhoppningsvis blir där också ett gäng kycklingar om ett par veckor! Längtar :-)


Nova kanin har också fått ungar nu i veckan, men jag har inte kollat hur många där är. Vill inte störa för mycket när dom är alldeles nyfödda. Ska bli spännande och se hur dom ser ut sen :-)
Hästarna har bestämt sig för att dom vill sova ute om nätterna och vägrar komma på kvällarna längre. Vi har haft så himla fint väder sista veckorna, varmt och skönt, så jag förstår dom. Dom har det bättre ute där dom kan röra sig. Fast nu har vädret slagit om till vinterläge igen så kanske jag tvingar in dom ändå några nätter ;-) Får se hur jag gör.
I förra veckan var det dags för den årliga vaccinsprutan så det var bara att packa in hästarna i släpet och köra iväg till veterinären. Det gick lika bra som vanligt, både lastning och vaccinering. Dom verkar aldrig märka att dom ens får en spruta? Skönt med snälla hästar :-)
Har tänkt komma igång att rida Casper nu när det är bättre underlag, men det har inte blivit av. Det mesta som jag tänkt göra har inte blivit av eftersom jag varit så trött. Får väl ta mig i kragen snart, jag mår ju så bra när jag håller på med hästarna. Rasmus har heller inte gjort så mycket förutom att hjälpa oss med att dra ner ris till vårt bål. Det klarade han galant, duktiga lilleman! Han verkar faktiskt tycka att det är kul att jobba lite.
Önskar verkligen att vi hade en riktig vagn så vi kunde ut och köra med honom! Det är liksom inte riktigt rätt underlag för att dra kälke nu ;-)

Ja, det är inte bara Rasmus som fått slita, allra mest har vi faktiskt själv fått bära, släpa och dra! Inser att jag (vi) ändå har gjort en del, trots att jag känner att jag aldrig får nåt gjort för att jag inte orkar... En massa sly har vi röjt, inte bara runt paddocken och rundkorallen, utan även längs hela infartsvägen och en hel del i trädgården. Det hade säkert gått hundra gånger fortare om vi hade haft en röjsåg, men nu har vi bara vanlig såg och sekatör och då tar det tid. Lång tid...
Och sen har vi samlat ihop en massa gamla hagstolpar och gammal eltråd. Eltråden var värst, ihopskarvad överallt och övervuxen av gammalt gräs så man får slita och dra. Inte kul, och här finns massor kvar! Det får bli en hage i taget...

  Jag och Nikki hjälps åt att samla ihop allt sly som låg runt paddocken :-)

 Detta är vårt lilla bål, det stora finns i rundkorallen. Här ska det eldas ;-)

 Och sen har jag samlat en massa gammalt rep som suttit runt paddocken. Alldeles alldeles sprött var det, så det blev mycket småbitar att plocka, suck!

Skulle nog kunna smula ner det till ett blått mjöl, så sprött det var! Äckliga gamla plastaskit ;-)

Inser hur mycket vi har att göra för att få ordning på stället här, det har ju varit förfallet ett tag. Men å andra sidan så är det ju det som är kul, att få göra gården och hagarna fina igen, förhoppningsvis lite bättre än innan :-) 

/MariaKommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg