Vårtecken

Ja, vi har ju inte kommit så långt med våren som nere i Skåne, men vi är i alla fall på gång här uppe :-) Solen skiner varenda dag så det töar som bara den! Nu är det bara snö kvar på ställen dit inte solen når fram riktigt, skönt! Tyvärr ligger vår gård lite i nordläge så vi har en hel del snö kvar på tomten, men vi håller oss i den varma soliga delen istället och ignorerar dom delar där snön ligger kvar ;-) 
Solen värmer riktigt bra, men tyvärr har det varit lite blåsigt i veckan så det har känts ganska kyligt ändå. Man får hålla till där det är lite lä helt enkelt, så känns det inte så avlägset med sommaren :-) 

Jag har ansat syrenbuskarna lite, både igår och idag. Dom hade flera stora grenar som hade knäckts av av snön och en massa skott som spritt ut sig rejält, så dom behövde tuktas lite. Sen samtidigt vill jag inte ta för mycket, vi vill ju ändå ha lite blommor på dom. Vi får väl ta lite varje år eller nåt, så där alltid är nån gren som blommar. Behöver nog läsa på en del om det här känner jag, kan egentligen ingenting om beskärning. Men kul är det, får verkligen hejda mig så jag inte tar för mycket! Vill liksom gärna fortsätta att ta liiite till här, och liiite till där... ;-)
Rosorna fick sig också en omgång, och snöbärsbuskarna med (eller vad dom nu heter...). Vinbärsbuskarna gick jag bort till, drog en djup suck och gick där ifrån igen....

 Såna här kommer det mest av i rabatterna. Jag vet dock inte vad dom heter...

 Här kommer nåt som jag inte heller har en aning om vad det är. Det är kanske bara ogräs ;-)

 Och här är nåt...

 Och här är dom så kallade vinbärsbuskarna...

 Närbild på eländet... Allt liksom bara hänger på dom, förutom dom nya skotten som står upp i luften ovanför själva busken.

 Ester, sötnos :-)

 Nikki lagar soppa, gjord på endast naturliga råvaror... ;-)

Simons favoritplats på förmiddagarna. På eftermiddagarna ligger han antingen på trädgårdsmöblerna, eller utanför vår ytterdörr :-)

Det var meningen att Nikki skulle cykla till Nils idag (ihop med Nils och hans mamma som kom och mötte upp), men hon var sur på mig för att jag tvingade henne att ha denna cykeln och inte hennes gamla, pyttelilla cykel, så när vi kom ner till soptunnan så vägrade hon cykla längre och ställde cykeln där. Undrar vem hon har ärvt sin envishet ifrån... ;-)

Tussilago :-)

/Maria

Kommentarer

  1. Dom första blommorna är liljor dom är jätte fina finns i många färger.

    SvaraRadera
  2. Menar bild två. Kram Pia/ faster

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg