Stallet :-)

Tänkte jag skulle visa mer hur här ser ut för dom som inte varit här uppe :-) Huset har vi ju redan lagt ut bilder på, och vedboden med, men inget på stallet. Så här kommer det!
Som den sanna pedant jag är så måste jag ju bara nämna att vi ska städa/fixa/måla! Så småningom... ;-) Här låg ju massor av grejer kvar när vi flyttade hit som vi inte orkade/hade tid till att städa undan, och ihop med alla våra saker så blev det ju inte bättre direkt. Jag hatar att ha det så här stökigt, men jag försöker att titta bort för just nu är det inte läge att ta tag i det. orkar inte helt enkelt.
Det får bli till sommaren, eller nåt... Hela gården behöver ju rensas på skräp och städas upp, men stallet har första prio för mig eftersom det är där jag är varje dag. Jag längtar tills jag får fint! Men just nu ser det ut så här, och jag är så himla glad för mitt fina stall ändå, trots stök och damm! :-)Först kommer man in i den stora påbyggnaden på stallet (vad man nu kallar det för? Carport? Horseport? ;-)  ). Här har man nog spänt för hästarna för vagn när man skulle ut och köra (det bodde en travtränare här innan). Nere till höger finns ett utrymme under bron som går upp till ladan, och i det utrymmet förvarar vi spånsäckarna. Och sen då dörren in till själva stallet rakt fram :-)

I dörrhålet. I detta utrymmet står jag när jag fixar med hästarna. Rakt fram är dörren in till hönsen, till höger om den är öppningen in till sadelkammaren ( det finns ingen dörr in där av någon anledning). Ännu mer åt höger kommer sen dörren in till pannrummet, och åt vänster är dörren in till hästarna, fåren, kaninerna och marsvinen :-)Fotat mot ytterdörren som vi stod i, i förra fotot.


Sadelkammaren till vänster och pannrummet åt höger.

 Hönsen har ett gammalt ponnystall så där är gott om plats för dom :-) 

 Vi har inte orkat spika ihop ordentliga reden än, men dom verkar gilla sina kartonger :-) Längst bort är luckan ut till gödselstacken där dom kan gå ut om dom vill.


 Jaha, och här är då dörren in till övriga djur :-)


 Dörröppningen in till stallet.
Detta djuret hittade vi alldeles fruset och ledset ute i skogen innan i vintras, så vi tog det med hem och nu har den piggnat till och älskar att göra konster och roliga ljud. Vet inte vad det är för en art, men verkar tillhöra ap-släktet ;-) Snäll är den i varje fall, och äter inte så mycket heller så den får bo kvar :-)


 Det finns sex boxar och två spiltor i stallet. I boxen bredvid spiltorna bor mammakaninerna (eller avelshonorna om det låter bättre), Mona och Ellen. Ellen är en av Monas ungar från när vi bodde på Sjöhus. Båda har vars en kull med ungar så just nu är det många kaniner i boxen :-) Sammanlagt 12 ungar och så då Mona och Ellen! Mer om dom i ett eget inlägg :-) Dörren till höger om kaninboxen leder ut till gödselstacken. Dörren till vänster i bilden leder ut till höet.

Spiltorna igen och dörren ut till höet. I boxen närmst hödörren bor marsvinen, Sheldon och Linus. I boxen till vänster om marsvinen bor Casper :-)

Till höger ser man lite av Caspers box, i boxen till vänster om den bor det också kaniner, Yellow och Nova. Boxen till vänster i bild är Rasmus :-)

Rakt fram Rasmus box igen, och till vänster är fårens box :-) Till vänster om fårens box är dörren till gödselstacken. Ja, det var stallet det.

Så här ser det ut där vi hämtar hö. Där är så det räcker och blir över :-)

/Maria

Kommentarer

  1. Saknar er!! Måste planera att åka ti norrland snart igen :)

    SvaraRadera
  2. Saknar dig med!! Kom hiiiit!! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg