Utomhusaktiviteter

Idag har vi varit ute nästan hela dagen i det fina vädret, så himla skönt och välbehövligt med ljuset! Och flitiga har vi varit! :-) Först hämtade vi ved, alla hjälps åt så det går snabbare, plus att det roligare :-) Ved"rummet" (för det är ju ingen bod, utan en del av ladan) är ju bakom ladan, medans pannan är i stallet, så vi brukar ta en dag då och då när vi kör in så det blir en ordentlig hög (vi lägger veden i den ena spiltan i stallet) som räcker ett tag.


 Nikki har sin egen rullebör som hon lastar i (till vänster om den stora) :-)

 Här mycket ved kvar, det räcker nog till nästa vinter med. Där jag fotar ifrån finns det också ved :-) Och ja, så här ser det ut i vår ved"bod" :-)

 Dags att köra och tippa i stallet :-)

 Duktiga Nikki :-)

Ja, sen när vi var färdiga med veden så var det lunch. Men sen gick vi ut igen, och då var det dags för slyröjning. Här är massor med sly och småträd överallt så det kommer ta tid att få i ordning, men man får ju börja någonstans och någon gång :-)

 Här kämpar Nikki med sitt första "träd" ;-) Arg som ett bi var hon för sågen gled hela tiden, men envis som hon är så kämpade hon på ändå och till slut så fick hon äntligen av det! Sen var hon så stolt och glad! :-)

 Jag har fällt mitt första träd :-)

 Lika stolt som Nikki ;-) Efter några träd till var det inte fullt så kul längre ;-)

 Kämpar med mitt bautastora träd ;-)

 Det blev en rätt stor hög till slut. Och mer kommer det bli...

 Allt sly borta runt rundkorallen, phu! :-)

Hittade en svamp under en gran :-)

/Maria

Kommentarer

  1. Oh va duktiga ni är och vilket fint väder ni har nu kram faster Lone

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg