Solgläntans Nova!

I somras så skaffade jag ju Yellow, våran fina gotlandskaninhane med genbanksintyg, för att jag ville vara med i bevarandearbetet av denna gamla svenska lantras. Och nu har jag äntligen skaffat en gotlandshona, också med genbanksintyg, så nu kan vi bli genbank! :-) Lite papper som ska fyllas i först bara, men sen så!
Nova, som Nikki döpt henne till, är ett år gammal och henne köpte jag nu när vi var nere i Skåne, så det blev en lång resa för henne med. Men det gick så bra så, hon åkte i våran kattbur, full med halm och hö som hon kunde gömma sig i.
Och väl hemma så verkade hon finna sig tillrätta i Yellows box väldigt snabbt, och dom två kommer bra överens. Dock måste vi snart sära på dom igen så Nova inte får ungar när dom bor ihop och sen riskerar att bli omparad direkt igen.
Jaa, alltså om hon nu är dräktig, men det räknar jag med. Dom är ju ändå kaniner... ;-)Söta Nova :-)

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg