Kaninsoppa

Nikki förfasade sig över kaninerna när jag satt och rensade och styckade upp dom i mindre bitar, och sprang sin väg, hihi :-) Kan väl hålla med henne om att det inte ser särskilt aptitligt ut med ett par flådda kaniner... Det var ju dessutom ett tag sen nu sen vi slaktade sist och man kommer av sig lite, det märks. Så mycket enklare det är, rent känslomässigt (och praktiskt såklart) att bara köpa ett paket färdigpaketerat kött i affären, istället för att välja ut sitt offer, döda det, rensa och flå/plocka det, och till sist ta tillvara på det som ska ätas.
Men å andra sidan så uppskattar man maten på ett annat sätt, och dessutom så vet vi ju att djuret haft det bra från början till slut. 
Kaninkött är bra för det smakar nästan exakt som kycklingkött, så det är bara att ta ett recept som passar kyckling. Det är dock ingen höjdare att grilla eller steka, vi gjorde det i somras men köttet är ganska sött i smaken vilket inte var särskilt gott tyckte vi. Men i soppor och grytor märker man ingen skillnad alls.
Det blev en helt vanlig kycklingsoppa/kaninsoppa av våra kaniner, inget avancerat alls men det blev gott. Och trots allt ojande när jag styckade köttet så åt Nikki av soppan utan tvekan sen ;-)
/Maria

Kommentarer

Populära inlägg