Livstecken från Filitjärn ;-)

Kände att jag ville skriva något, det var ju ett tag sen nu.
Vi har haft så sjukt mycket att göra sen vi flyttade in i Filitjärn så jag har varken haft tid eller ork att blogga.

Vi trivs så himla, himla bra här på vår gård i Filitjärn, vi är hemma! Det är en så skön känsla här, man mår bra i själen här helt enkelt! Äntligen har jag börjat sova ordentligt på nätterna och det är så obeskrivligt skönt!! Inser verkligen hur mycket sömnbristen gör för ens välmående!!
Tyvärr har jag fortfarande problem att sova när jag ska upp och jobba dagen efter, och sen tar det ett par dagar att hämta tillbaka den förlorade sömnen igen vilket är skittråkigt! Önskar att jag kunde vara hemma helt en månad eller två och bara få ladda upp mina reserver ordentligt, men då blir det lite väl fattigt på pengar här hemma, tyvärr. Jag är i alla fall tacksam för dom 50% sjukskrivning jag fortfarande har kvar!
Jag jobbar på en gruppbostad för psykiskt och fysiskt funktionshindrade personer i en by drygt två mil härifrån. Det är bara ett timvikariat men det är jag nöjd med för tillfället, inte så mycket ansvar ;-) Trivs bra där, trevliga brukare och personal. Dock extremt dålig lön....men man kan ju inte få allt.

Lasses timvik i Kramfors går det sådär med, dom behöver sällan vikarier vilket gör att Lasse inte har särskilt mycket jobb. Men han har två nya brukare i Sollefteå kommun som han var på intervju hos igår, och som han redan bokat in tider fram till jul med :-) Dom här två brukarna verkar passa Lasse bättre än den han var hos i Kramfors så det känns kul!

Nikki ska börja på en förskola i Bollstabruk i mitten på januari, Solsidan heter den. Nikki säger att hon inte gillar fröknarna och tyvärr kan jag väl bara hålla med. Kan inte sätta fingret på vad det är, men så är det. Jag gillar inte förskolan överhuvudtaget, men för Nikkis skull får jag ju hålla god min så jag inte påverkar henne negativt. Det blir säkert jättebra, bara jag som inte kan sluta jämföra med Trollungarna där Nikki gick i Trolleholm. Jag tror faktiskt inte att det finns många förskolor som kan mäta sig med Trollungarna! Dom har allt; skitbra pedagoger, -lokaler, -utemiljö, -mat.... ja allt! Inte bara det ena eller det andra, utan dom har alltihop!
Inser att vi blivit bortskämda och ställer väldigt höga krav, och det går inte här uppe. Inte i vårt närområde i alla fall. Tyvärr! Men vi gör det bästa av det vi får och Nikki kommer säkert att ha det bra ändå, men det gnager i mig trots allt.... *nojjig mamma* ;-)

Alla djuren mår bra här, inga dödsfall eller så ;-)
Och det är såååå skönt med ett riktigt stall!! Bilder på det kommer så småningom, har inte fotat än. Katterna bodde inne i huset först men nu är dom förpassade till stallet dom med. Så trött på dessa illaluktande kattlådor som behöver tömmas tre gånger per dag, blörk! Och där var någon (läs Piber...) som inte behagade krafsa över sitt bajs heller så det stank i hela huset! Urk, urk, urk!! Och detta eviga rännande ut och in hela tiden, suck! Och för att inte tala om att dom stal vår mat på bordet, välte ner saker osv osv...
Nä, dom är inte välkomna här inne nåt mer nu!
Men dom har det minst lika bra ute i stallet, där är plusgrader hela tiden och element som dom kan värma sig vid om det skulle va så att dom känner för det. Och massor av möss...
Fåren har en hästbox som dom bor i på natten, sen går dom lösa på gården om dagarna. Vi hann ju aldrig sätta upp ett staket åt dom innan tjälen kom... Men dom är så nöjda så, ibland går dom på gräsmattan i trädgården men oftast så går dom ner på det närmsta fältet (eller lägdan som dom säger här uppe) och betar gammalt gräs. Är dom i närheten när man går ut så är dom genast framme för att se om man möjligtvis har någon godbit med sig ut, och för att få lite kli :-) Dom är verkligen söta, vårt lilla tjejgäng!
Hästarna har fått en rejäl hage som dom går i. Jag har varit ute och tagit en kort promenad med Casper två gånger sen vi flyttade. men det är allt. Jag får ta tag i ridning och inkörning sen när jag har mer ork och tid helt enkelt, så är det. Men vi pysslar med dom nästan varje kväll, ryktar och kratsar hovar och myser :-) Nikki tycker det är jättekul, och jag tycker det är jättekul att hon tycker det!!
Kaninerna och marsvinen har vars en egen hästbox som dom bor i, så dom har gott om utrymme. Och hönsen har sitt lilla ponnystall som dom huserar i. Där har dom har en lucka ut till gödselstacken som ligger under tak, där dom kan gå ut och krafsa och även gå ut utanför såklart om dom vill det.

Grannarna visade sig vara jättetrevliga, känns som vi har haft sån tur med allt här! Nikki har varit iväg några gånger och lekt med grannpojken Nils, som är lika gammal som hon själv. Hon säger att hon inte förstår vad han säger, och han att han inte förstår Nikki, men det verkar ju funka bra ändå ;-) Och så har vi haft besök av två av dom andra grannarnas barn, Lorents (stavning?) 7 år och Ruth 11 år, mysigt! Nikki tycker ju att det är toppen med barn här, hon har ju varit lite utsvulten på det! ;-)
Vi är verkligen glada att det finns barn här, dessutom på promenadavstånd! Det är lite "barnen i Bullerbyn" känsla över det hela! Och sen att föräldrarna är trevliga är liksom pricken över iet!

Huset uppe i Djupbäcken är tömt och städat, men vi har alla grejer i garaget och på logen att hämta, samt att stallet måste mockas ut. Hagstolparna får ju stå kvar tills tjälen släpper i vår....
Det känns som att vi måste se till att tömma och göra färdigt där uppe så fort som möjligt innan vintern slår till på riktigt! Är rädd att vi nog inte kommer upp med bil och släp där annars. Dessutom hade det varit skönt att ha det överstökat och slippa åka dit mer (ja, fram tills i vår då...)! Får se om vi orkar/ hinner åka dit i veckan...

Vi har inte fotat så mycket eftersom vi haft fullt upp, men här är några bilder i alla fall :-)

 Utsikt från huset över närmsta fältet/lägdan där fåren håller till, samt gamla ladan :-)

 Också från huset men över hästarnas hage samt rundkorallen till höger :-)

 Nikkis julklapp från moster Emma förra julen, men då gick ju i princip allt tid åt Tilda så den blev inte ens uppackad. Men nu så, nu sparkas det fram och tillbaks på vår infartsväg! :-)

 Nikki, Simon och hästarna :-)

Nikki och Ester :-)

/MariaKommentarer

  1. Så mysigt ni har det och Nikki ser ut att trivas. Kram från Faster/ Pia.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg