Norrlandsflytten :-)

Man kan säga att resan började med att dagen innan avfärd så ringer killen från företaget där vi skulle hyra lastbil och säger att den havererat i Kristianstad (detta företaget finns i Landskrona). Det är ju bara inte sant!! Varför händer sånt här alltid oss!?! Jaja, vi blir ju bra problemlösare om man ska se det positiva... Bara att ringa rundor för att hitta en ny lastbil! Tillslut löste det sig och vi kunde andas ut lite.
Så var det då dags att lasta, och ja... vi visste ju att vi inte skulle få med allt, men inte att vi skulle få lämna hälften! Bara till att börja planera för ännu en flyttomgång för så mycket saker ville vi inte lämna kvar/slänga.
När flyttlastbilen var full var det dags att lasta djuren i hästtransporten. Först in var kaninerna. Jag blev ganska riven av dom men annars gick det bra. Nästa på tur var fåren som vi tog en och en. Det gick också bra, lite svettigt bara, dom är inte direkt medgörliga att gå med ;-)
Sist in i släpet var hönsen, ca 20 stycken. Först och främst ville dom ju inte bli fångade (det vill dom ju aldrig så det var i och för sig inget nytt) så bara det är ju en ansträngning i sig, och det är alltid jag som åker på den uppgiften...
I början tog vi dom en och en, jag fångade och sen hjälptes dom andra åt att bära ut dom till bilen. Plötsligt hör jag att tre hönor rymt från släpet och sprungit iväg över gården. NEEEEJ!!! F*N också!!! Ja inget annat att göra än att börja jaga höns, och alla som jagat höns någon gång vet hur in i hel*etes jobbigt det kan va! Och det var det också!! Långt om länge fick vi i alla fall tag i dom, phu! Det blev ett bra träningspass för oss människor :-) Bara en timme försenade pga av hönsskrällena! Resten av hönsen gick bra att lasta, det började skymma lite och då lugnar dom sig.
Sen var det bara katterna som skulle lastas, dom fick åka i lastutrymmet på bilen. Några fler rivmärken blev det och även en tuggad tumme, AJ! Annars gick det bra.
Sen var det dags för avfärd. Min pappa och bror körde lastbilen och jag, Lasse och Nikki åkte i bilen med hästsläpet där bak. Faster Lone och Lasses mamma vinkade av oss :-)

Körningen var odramatisk, vi turades om att köra och det gick jättebra! Skönt att köra på natten och slippa en massa trafik! Djuren var lugna hela tiden, någon gång jamade en katt lite men det var allt. När det blev morgon sen så började tuppen gala därbak i släpet, haha :-D

Lördagen bjöd på strålande solsken och vi kom fram till gården på förmiddagen, ca 13 timmar efter avfärd, vilket var över förväntan.
Först blev vi visade runt av våra hyresvärdar och sen en kort fika. Sen tog jag hand om djuren medan dom andra lastade av möbler och lådor.
Fy farao vad trötta vi var sen på kvällen, när allt var färdigt och man kunde slappna av! Vi somnade nog lika snabbt allihop!

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg