Sega remmar!

Dags att tömma frysen på gamla bär för att göra plats för årets skörd :) Av dom gamla bären gjorde vi nya sega remmar, dom vi gjorde i vintras tog slut i ett nafs. Den här gången blev det en blandning av björnbär, svarta vinbär och så några bananer som vi köpt för halva priset för dom var lite bruna. Remmarna blev riktigt goda, lite söt-syrliga :)


 .

/Maria

Kommentarer

  1. Mmmm...ser supergoda ut! Perfekt godis både till en själv o barnen!! Du har möjligtvis inget recept?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut :) Jag tog ca 500gram bär (man kan ta vilka bär eller frukter som helst) och två bananer och mixade allt till en smet. Vill man kan man krydda med nåt,tex kanel, kardemumma, vanilj eller annat. Sen bara bred ut det på en plåt med non stick (heter det så?) bakplåtspapper och in i ugnen på lägsta värme i mååååånga timmar. Det händer inget om man avbryter torkningen (om man behöver ugnen till annat), bara att fortsätta igen sen. Vi har satt en trägaffel i luckan så det blir en liten springa så fukten kan komma ut. Enkelt men tidskrävande :) Ha det bra!

      Radera
  2. Oh dom är ju så goda. Hur har ni det jag hoppas att det går framåt för er. Tänker på er. Hälsa Nikki från mig just nu är jag i stugan. Många kramar från faster Lone

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad härligt det låter, bra väder och allt nu också! Vi har det bra vi med, två steg fram och ett steg bak, så kan man säga :)Just nu är det två steg fram, så vi bara njuter! :)
      Hoppas vi ses snart! Många kramar tillbaks!!

      Radera
  3. Tusen tack, det måste provas!
    Vi inhandla en torkugn till jobbet för ett tag sen, får nog låna den för detta! Gör du mkt rawfood?

    SvaraRadera
  4. Åh det är ju helt perfekt med en riktig torkugn! Nä jag gör nog inte så mycket annat, tror jag...är inte så insatt i vad som räknas som rawfood :) Men det är kul att göra grejer från grunden och det känns bra att ha lite alternativ till det vanliga lösgodiset i affären :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg