Får jag presentera...

..ja, ännu ett nytt djur...;)  Det här är Rugerups Yellow, en renrasig Gotlandskanin med stamtavla och genbanksintyg, fint ska det va minsann! ;) Men ett sånt namn orkar man ju inte säga varenda gång så vi kallar honom bara för Jello :)
Vi behövde ju en ny hane eftersom Bengtsson Långöra dog i vintras och nu hittade jag den här lille parveln ganska billigt så då var det lika bra att slå till. Och att han är genbanksansluten är ett medvetet val för att så småningom kunna vara med i bevarandearbetet av gamla svenska lantraser där bla Gotlandskaninen ingår. För att vara med krävs dock minst ett djur av varje kön....
Vi har ju två honkaniner (Mona och en av hennes ungar från förra sommaren) men eftersom dom inte är renrasiga och genbanksanslutna gotlänningar så kan vi inte gå med i genbanken fören vi skaffat en äkta sådan. Vi får se när det blir av, men jag hoppas i år åtminstone ;) 
Så småningom skulle jag vilja ha får, höns och kor också som är med i genbanken, men eftersom det kostar lite mer att köpa in såna djur så får vi ta det efterhand som vi har råd och plats. Kaniner kändes som ett bra djur att börja med i alla fall :)

En något svårfotad kille...sitta still?!? ;)


Det var inget medvetet val att försöka hitta en ninis som liknade Långöra, det bara blev så eftersom både jag och Nikki gillar den här färgen :)

/Maria

Kommentarer

Populära inlägg