Snoezel

För några veckor sedan åkte hela familjen på snoezel i Lund.

Snoezelen (sinnesrum) är namnet på en sinnes-stimulerande verksamhet som utvecklades på ett center för personer med utvecklingsstörning í Holland på slutet av 70-talet.
Målet är att skapa en miljö som kan locka till såväl aktivitet som avslappning och som är så varierad att den kan tillgodose många olika, individuella behov.

Tilda verkar gilla det jättemycket och extra kul är det ju att hela familjen kan följa med! Nikki står på kanten till bollhavet. Många "dyk" blev det :) Bollhavet kan skifta färg, väldigt effektfullt!

 Här ligger Tilda i en vagga i "mörka rummet" som gungar fram och tillbaka i kroppens riktning. Låg hur länge som helst här utan ett knyst så det verkar som hon tycker den är jättemysig! Ovanför hänger ett ljusnät som Tilda tittade på hela tiden :)

 Här ligger Tildis i en annan vagga i "vita rummet". Ovanför hänger en massa ljusdioder som skiftar i färg. Den här gillade hon också jättemycket, ligger och sprallar och pillar på dioderna hela tiden :)

 Nikki slet sig från bollhavet en liiiiten stund för att kolla in vita rummet, men detta var inget som imponerade på damen direkt. Hon sprang snabbt tillbaks till bollarna igen :)

 Tilda kämpar med ljusdioderna :)

 Lasse vilar i en jätte sackosäck :)

Här myser jag och Tildisen lite i vattensängen :) 

//Maria

Kommentarer

Populära inlägg