Kryddig korvgryta

Nedan ser vi Nikki och Maria trycka i sig korvgryta.
Egentligen är receptet ett långkok med högrev men i brist på det så blev det en snabbkoksvariant med två paket Merguez - kryddkorv från Scan med spiskummin och chili istället. Passade utmärkt. Hade inte heller saffran i men det blev gott ändå. Hade tomater och en klick creme fraiche till. Har för mig att Nikki tyckte om korven fast den var ganska stark.

Kryddigt långkok med marockanska smaker 

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
600g högrev
smör att steka i
salt och peppar
2 tsk malen spiskummin
2 tsk malen koriander
1 tsk sambal oelek
2 burkar krossade tomater
saffran
  1. Hacka löken fint och riv eller pressa vitlöken.  Skär högreven i bitar och fräs tillsammans med lök och vitlök. Salta och peppra.
  2. Stöt saffran tillsammans med spiskummin och koriander och vänd ner i grytan. Tillsätt sambal oelek och de  krossade tomaterna.
  3. Låt puttra i 1 1/2-2 timmar.
  4. Servera med gröna salladsblad.





//Lasse


Kommentarer

Populära inlägg