LCHF-Pizza

Här kommer receptet på lchf-pizzan som vi brukar göra.


LCHF-pizzabotten
2 ägg
4 msk olja
2 msk grädde
salt
vitlökspulver
pizzakrydda
3 msk fiberhusk
Vispa ägg och salt fluffigt. Blanda ner övriga ingredienser och låt svälla i 10 min. Bred ut smeten/degen tunnt på ett bakplåtspapper - görs lättast med plastfolie ovanpå. Grädda 8 min i 225 grader.  



Sen är det bara att lägga på en massa gott :) Börja med tomatsås och sen riven ost (ja, osten ska vara under dom övriga ingredienserna). Sen brukar vi ha färs (färdigstekt och kryddad), bacon, svamp, tomat, mozzarella men man tager vad man haver ;) In i ugnen på högsta värmen till det fått fin färg.



Tomatsås


1 liten gul lök
1 msk olja
vitlöks klyftor efter behag, ca 1 brukar bli bra
1 burk krossade tomater (bra kvalité, inge euroshopper)
½tsk salt
grovmalen svartpeppar
2tsk basilika
2tsk oregano
½ söndersmulat lagerblad
3 msk tomatpuré


Skiva löken i skivor (eller finhacka, beroende på vilken typ av sås du vill ha, slät eller chunky)
Fräs mjuk i olja
Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i 10 min.
Om du skar löken i skivor så mixa såsen slät, annars är det bara att låta kallna och bre på.


Tomatsåsen går att bre på varm om man nu råkar ha lite bråttom med middagen.... Den brukar räcka till i alla fall två pizzor, blir det över är det bara att frysa in.


Receptet på pizzabotten kommer från Cake of joys blogg. 

Kommentarer

Populära inlägg