Synundersökning!

Var iväg med Tilda igår på ögonmottagningen på Carema Specialistvård i Eslöv. Måste först säga att vad trevliga alla var som jobbade där! Eller så var dom bara snackesjuka ;)

I alla fall så fick vi komma in till överläkare Sunendha Koul som undersökte Tildis ögon. Först tog hon klossar i olika färger och förde framför ansiktet för att se om hon följde med med blicken. Det gjorde hon inte :( Sen gjorde hon samma sak med en lampa men Tilda följde inte med då heller.
Sen droppade dom pupillvidgande medel i ögonen och så fick vi gå ut och vänta. Och vänta...Tildas ögon tog lång tid på sig för att vidga pupillerna.
När vi äntligen fick komma in igen så försökte dom spärra upp ögonen på henne för att kunna undersöka ordentligt men Tilda bara skrek och vände upp ögonen så man bara såg ögonvitan.
Till slut bestämde dom sig för att ge upp och istället skicka en remiss in till ögonspecialisterna i Lund för där kan dom söva henne och undersöka i lugn och ro.
Så vad fick vi då ut av detta besök? Tja, dom kunde konstatera att hon inte såg ordentligt, anledningen till det visste dom ju inte. Ev kunde det ha med hjärnan att göra. Och dom såg att hon inte var grumlig i ögonen...
Kunde dom inte bara sövt henne från början...?

/Maria

Kommentarer

  1. Stackars lilla Tildisen :(( Krama från mormor

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg