Igår och idag...

Igår blev det flintastek med blomkålsris och beasås.
I efterhand så kan jag erkänna att det inte funkade riktigt med blomkålsriset till köttet och såsen men då vet man det till en annan gång... Bearnaisåsen är grymt god och faktiskt enkel att göra. På Lata mata mammans blogg hittade vi receptet.
Blomkålsris gör man så här:
Riv önskad mängd blomkål med ett rivjärn.
Koka upp vatten. Salta. Häll i blomkålen och låt dra i 10 sekunder. Häll bort vattnet. Klart.

Smööööör!




Ikväll blev det köttfärs- och kålgratäng med lite grönt. Spenaten och salladen är från vårt grönsaksland.




/Lasse

Kommentarer

  1. Mmmm har ni alltid så god mat??? Ser så himla mumsigt ut:))Mormor

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg